HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. december 30., vasárnap

Karácsonyi ételeink

Karácsonyra hazajött a lányunk. Mint mindig ilyenkor, a feleségem bevette magát a konyhába, s egyfolytában sütött főzött. Én a közelébe se jutottam a tűzhelynek. De nem is lett volna értelme, hiszen ilyenkor egy asztalhoz ülünk.

Sok finom étel született. Sajnos nem tudom bemutatni, mert az oldalbordám - ki tudja miért - nem szereti, ha fotózok, pedig tényleg remekműveket kreált.

Így csak leírni tudom, hogy milyen finomságok kerültek az asztalra (lehet, hogy így néhány nappal később, kihagytam valamit).

december 23., vasárnap:
marhahúsleves
töltött káposzta
gesztenyepüré rummal
vörösbor
kávé whiskyvel

december 24., hétfő
halászlé pontyból és harcsából, ikrával és tejjel, tejfölösen
rántott ponty és harcsa majonézes hagymás krumpli salátával
vörösbor
mákos, diós beigli

december 25, kedd
gombás sertés szelet
vörösbor
lekváros kosárka
gyümölcssaláta amorettoval
cognac

december 26, szerda 
sült velőscsont
rántott szelet krumplipürével
vörösbor
avokádósaláta
diós, baracklekváros beigli


14 megjegyzés:

  1. Endre! Utólag is Nagyon Kellemes Ünnepeket és jó Egészséget az Új Évre! Sajnálom, hogy nem hoztál képeket, legközelebb légy résen a géppel! A 24.-i ebéd nálunk ugyan ez volt, tejföl nélkül... BUÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot és neked is nagyon Boldog Új Évet kívánok. Sajnálom, hogy nem tudtam az ételeket fotókkal illusztrálni a már említett okok miatt.

      Törlés
  2. Nagyon boldog új évet kívánok !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aggódtunk Érted! Szerencsére előkerültél!
    Boldog Újévet!

    sherpa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rossz pénz nem vész el, de kösz az aggódást, BUÉK!

      Törlés
  4. Hűha! Ez igen! Pazar menük! A karácsonyfátok nagyon szép! Békés boldog új évet kívánok!

    VálaszTörlés
  5. A menükért ezúttal a feleségemet illeti a dicséret. Neked is BUÉK!

    VálaszTörlés
  6. Endre, remek volt a menű nálatok karácsonykor!
    A sűlt velőscsontot nem ismerem, mi főzni szoktuk.
    Örülök, hogy elismered a nejed szakácstudományát, és annak is, hogy egy asztalnál étkeztetek. Nem forszírozom, hogy máskor mért nem így van, de a leírtakból úgy tűnik, hogy kellemes, békés, boldog karácsonyotok volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. A sült velős csont elkészítése nagyon egyszerű. Nem levesbe kell tenni, s főzni, hanem egy serpenyőbe rakni, amit 180 C fokra előmelegített sütőbe helyezünk, s addig sütjük, míg a velő meg nem sül. A velő így nagyon finom lesz. Sajna egy része mint zsír kisül, s a serpenyőben marad. De ki lehet tunkolni egy kenyérdarabbal.

      Törlés
    3. Köszönöm a felvilágosítást!

      Törlés
  7. Nagyon sokfélét készített a feleséged. Gratulálok neki a sok finomsághoz.
    BÚÉK az egész családnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Sok finomság volt. Köszi a jókívánságot, neked is BÚÉK!

      Törlés