Fehérboros hurka, kolbász baconos-hagymás krumplival, s savanyított káposztával együtt sütve
Hűvösebb időkre.- 1 db kolbász
- 1 db májas hurka
- 1 db véres hurka
- 3 db nagyobb krumpli
- libazsír
- 3 szelet bacon szalonna
- 1/2 vöröshagyma
- 25 dkg savanyított fehér káposzta
- chilipaprika
- 4 gerezd chilis olívaolajba eltett fokhagyma
- só
- bors
- köménymag
- babérlevél
- fehérbor
- petrezselyem
A krumplit héjában előfőzöm, megpucolom, s egy zsírral kikent serpenyőbe karikázom, sózom, borsozom. Rászórom az aprított hagymát, s a kockára vágott bacont. A hurkákat és a kolbászt körberakom, villával megszurkálom, középre pedig a kifacsart káposzta kerül, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, fokhagymát és egy chilit, s egy kevés zsírt.
180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm. Majd a káposztára locsolok fehérbort., átállítom alsó-felső grillre, s 200 C fokon tovább sütöm. Újabb 20 perc elteltével locsolok rá megint bort, ezúttal a disznóságokra is, s további legalább 15 percig sütöm.
Tálalok. A krumplira szórok vagdalt petrezselymet.
Azok után hogy nekünk a mai ebédünk borsóleves és krumplis pogácsa volt ezt nézni kínzás! Nagyon guszta és szinte érzem a finom fűszeres illatokat! Egészségetekre!
VálaszTörlés