HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. december 11., kedd

Fehérboros hurka, kolbász baconos-hagymás krumplival, s savanyított káposztával együtt sütve

Fehérboros hurka, kolbász baconos-hagymás krumplival, s savanyított káposztával együtt sütve

Hűvösebb időkre.
  • 1 db kolbász
  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 3 db  nagyobb krumpli
  • libazsír
  • 3 szelet bacon szalonna
  • 1/2 vöröshagyma
  • 25 dkg savanyított fehér káposzta
  • chilipaprika
  • 4 gerezd chilis olívaolajba eltett fokhagyma
  • bors
  • köménymag
  • babérlevél
  • fehérbor 
  • petrezselyem
Elkészítés:

A krumplit héjában előfőzöm, megpucolom, s egy zsírral kikent serpenyőbe karikázom, sózom, borsozom. Rászórom az aprított hagymát, s a kockára vágott bacont. A hurkákat és a kolbászt körberakom, villával megszurkálom, középre pedig a kifacsart káposzta kerül, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, fokhagymát és egy chilit, s egy kevés zsírt.

180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm. Majd a káposztára locsolok fehérbort., átállítom alsó-felső grillre, s 200 C fokon tovább sütöm. Újabb 20 perc elteltével locsolok rá megint bort, ezúttal a disznóságokra is, s további legalább 15 percig sütöm.

Tálalok. A krumplira szórok vagdalt petrezselymet.




1 megjegyzés:

  1. Azok után hogy nekünk a mai ebédünk borsóleves és krumplis pogácsa volt ezt nézni kínzás! Nagyon guszta és szinte érzem a finom fűszeres illatokat! Egészségetekre!

    VálaszTörlés