Grillezett pangasius édeskrumplival, zöldségekkel
Szerintem a pangasius grillezve a legfinomabb, sok zöldséggel, fűszeresen.Hozzávalók :
- 1 szelet pangasius filé (kb. 25 dkg.)
- 1 db citrom
- 1 db édeskrumpli (batáta)
- 1 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 1 nagyobb fej gomba
- 6 db kelbimbó
- kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- chiliszósz
- fejessaláta
- 2 db chilipaprika
A halfilét kettévágom, sózom, borsozom, beteszem egy grillserpenyőbe, teszek rá kakukkfüvet, öntök rá olívaolajat, facsarok rá citromot, s hűtőbe teszem.
Az édeskrumplit megpucolom, kockára, a répát karikára vágom, a gombát és a paradicsomot szeletelem, serpenyőbe rakom kevés olajjal, hozzáadom a brokkolit, fűszerezem.
Másnap a halat és a zöldségeket grillezem, tálalom, a tányérra teszek salátalevelet, rá egy darab halat, mellé a zöldségeket, citromszeletet, s locsolok rá chiliszószt.
Így tányéron jól néz ki az ételkompozíciód, de én mostanában a pangasius halról több vitát hallottam és egyelőre nem tudok állást foglalni hogy mennyire egészséges.
VálaszTörlésSzerintem semmivel nem egészségtelenebb, mint a mesterségesen tenyésztett norvég lazacok.
TörlésFinom lehetett. Én szeretem a pangasiust, és a család is. Hogy mi az igazság, azt csak a Magasságos tudja. Viszont édeskrumplit még soha nem ettem. Láttam már a Tescoban, de nagyon drága volt.
VálaszTörlésA pangasiust sokan támadják, szerintem a konkurencia van a dolgok mögött. Én szeretem, sokféleképp készíthető, s kellő fűszerezés mellett nagyon ízletes étel. Az édes krumpli finom, de sajna tényleg drága - többszöröse a csicsókának, amit sokan - nem tudom miért - édes krumplinak neveznek, pedig semmi közük egymáshoz, s még drágább mint a normál krumpli, pedig annak is felment most az ára.
VálaszTörlés