HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. október 27., csütörtök

Megint kiszorultam a konyhából

Megint kiszorultam a konyhából


Hazajött a lányunk Grazból kedd este, több mint egy hosszú hétvégére, gyakorlatilag egy hétre.

Ausztriában október 26. állami ünnep (Staatsvertrag). 1955. május 15-én a megszálló hatalmak: USA, Szovjetunió, Franciaország és Nagy-Britannia a Belvedere kastélyban aláírták az Ausztria önállóságáról és semlegességéról szóló szerződést, melynek értelmében a megszálló csapatok október 25-én elhagyták Ausztriát. Október 26-án kinyilvánították Ausztria semlegességét. Azóta ez a nap nemzeti ünnep.

Nos, ehhez a naphoz jött még az Allerheiligen (Mindenszentek), a hétvége: szombat és vasárnap, 3 nap szabadság, ebből lett az egy hét.

Ez még önmagában egy örvendetes esemény, bár a Skype révén alkalmunk van akár naponta több mint egyórás (néha ennél lényegesen hosszabbra is) beszélgetésre, de élőben, az mégis csak más.

DE!!! Ilyenkor a feleségem egész nap a konyhában tüsténkedik, hogy szegény picur (lassan 33 éves ) lányunknak süssön, főzzön.

Ez persze azt jelenti, hogy én lemondhatok arról, hogy bejussak a konyhába. Bár több elképzelésem is volt, hogy mivel kényeztetem magam, erről le kellett mondanom, s több dolog megint a kukában végezte. Így be kellett érnem pogácsával és hideg étellel.

Csakhogy szemléltessem, mi minden készült, íme néhány étek az elmúlt napokból. Előrebocsájtom, az első napnál lemaradtam a fotózással, amikor többek közt csirkepaprikás volt nokedlivel és uborkasalátával. A szerdai és a csütörtöki étkeket viszont sikerült megörökítenem.

Húsleves
Karfiolleves
Rántott csirkemell répával
Párolt rizs
Székely káposzta
Tökleves
Sült hús zöldségekkel
Kuglóf
 És végül: a kuglófból én is kaptam kóstolót. Hát nem kedves?


2 megjegyzés:

  1. És te milyen étellel kedveskedsz "szegény picur" lányodnak?
    Ügyes szakács vagy, dobj be valami finomságot!

    VálaszTörlés
  2. Azt vettem ki az írásodból, hogy ott volt a sok étel és Te nem ettél vagy nem kaptál abból amit a feleséged készített? Miért került több dolog a kukába, hogy pogácsát kellett enned meg hideg ételt? Vagy ott keresendő az ok, hogy ahogy már írtad, változott az ízlésetek az ételek elkészítését illetően? Akkor gyorsan pótold a lemaradást, rukkoljál ki Te is valami finommal.

    VálaszTörlés