HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. október 4., kedd

Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal és reszelt füstölt sajttal

Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal  és reszelt füstölt sajttal

Hozzávalók :
  • 1 fej brokkoli
  • 5 db közepes krumpli
  • 3 szelet kolbásszal töltött karaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • vaj
  • 1 db paradicsom
  • füstölt sonkás Karaván sajt
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • fodros petrezselyem
Elkészítés:

A rózsákra szedett brokkolit sós vízben megfőzöm (a levet a brokkolikrémleveshez használom fel). A krumplikat ugyancsak megfőzöm.
Közben a karajszeleteket darabolom, a sajtot lereszelem, a tejfölben elkeverem a tojást, sózom, borsozom.
Egy kivajazott edénybe rakom a szeletelt krumplikat, sózom, borsozom, ráteszem a karaj darabokat, majd a brokkolit, fűszerezem, rászeletelem a paradicsomot, meglocsolom a tejföl keverékkel, szórok rá szerecsendiót. 180 C fokra előmelegített sütőbe teszem, s hőlégkeverős fokozaton sütöm. 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, s grill fokozaton aranybarnára sütöm.

Tálaláskor egy fodros petrezselyem zölddel díszítem.






4 megjegyzés: