Vörösboros babgulyás sertéshússal
- 20 dkg fehér bab
- 15 dkg bőrös sertés hús
- 1 szelet szalonna
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db hegyes csípős zöld paprika
- 2 db chili paprika
- 1/2 db paradicsom
- 1/2 szál sárgarépa
- 1/2 szál petrezselyem gyökér
- sűrített paradicsom
- petrezselyem
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- húsleves kocka
- vörös bor
A babot előző este beáztatom.
Másnap a szalonnát felszeletelem, a húst kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet apróra vágom, a répát, a petrezselyem gyökért karikázom, a paprikát és paradicsomot darabolom.
Egy lábasban a szalonnát megsütöm, ráteszem a hagymákat, hozzá a húst, majd a zöldségeket, végül a babot, fűszerezem, feleresztem vízzel, beleteszem a leveskockát, s egy kanál sűrített paradicsomot, puhára főzöm. A végén öntök hozzá vörösbort.
Tálaláskor rávágom a chilipaprikákat, s díszítem petrezselyemlevéllel. Aki akar, tehet még bele egy kanál tejfölt is. (Nekem, most nem volt a hűtőben.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése