HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 13., vasárnap

Vörösboros resztelt máj petrezselymes krumplival, körte befőttel

Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival, körte befőttel

Hozzávalók
  • 30 dkg sertés máj
  • füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majorána
  • vörösbor
  • krumpli
  • körte befött
  • petrezselyem
  • sertés zsír
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom.

A májat feldarabolom., a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.

Egy serpenyőben a szalonnát a zsíron megsütöm, beleteszem a hagymákat, majd a májat, fűszerezem, (sót nem!). Megdinsztelem, öntök hozzá vörösbort.


Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé krumplit, melyre teszek  petrezselyemzöldet, s mellé körtebefőttet. A májat ekkor sózom.

2 megjegyzés: