Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival
Én szeretem, s Ti?
Hozzávalók :
- 4db pulykanyak
- libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 2 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 2 db pörköltszaft kocka
- chiliszósz
- 4 db krumpli
- petrezselyemlevél
- 1 db paradicsom
- 1/2 lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- citrom
- olívaolaj
A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott paprikákat és paradicsomot, a chilipaprikákat, fűszerezem, a pörköltszaft kockákat belemorzsolom. Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, puhára főzöm.
Közben megpucolom a krumplit, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy nagyobb, s egy kisebb pulykanyakat, mellé krumplit, megszórom aprított petrezselyemzölddel, a pulykanyakakra locsolok chiliszószt. Fokhagymás, lilahagymás paradicsomsalátával fogyasztom
Pulykanyak pörköltet már én is készítettem, de... jó régen volt! Nagyon guszta!:)
VálaszTörlésAkkor itt az ideje, hogy megint elkészítsd!
TörlésMilyen jó ötlet, még soha nem készítettem pulykanyakból pörit csak húslevest, pedig kiadós pörköltnek is, mert sok hús van rajta, és érdekes, hogy te nem a hagyományos módon készíted, úgy értem, hogy én nem sütném meg előre, hanem csak a pörköltszaftban puhára főzném,és tarhonyával vagy nokedlival vagy sóba.vízbe főtt burgival enném, de így is jó lehetett:-)))))
VálaszTörlésMás húsoknál is szokásos, hogy először kicsit megsütik, aztán párolják. Innen az ötlet. Szerintem bevált, finomabb lett, mintha csak megfőztem volna. A pörkanyag plusz ízt adott neki.
Törlés