HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 15., kedd

Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival

Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival


Én szeretem, s Ti?

Hozzávalók :
  • 4db pulykanyak
  • libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db pörköltszaft kocka 
  • chiliszósz
  • 4 db krumpli
  • petrezselyemlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • olívaolaj
Elkészítés:

A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem  az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott paprikákat  és paradicsomot, a chilipaprikákat, fűszerezem, a pörköltszaft kockákat belemorzsolom. Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, puhára főzöm.

Közben megpucolom a krumplit, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy nagyobb, s egy kisebb pulykanyakat, mellé krumplit, megszórom aprított petrezselyemzölddel, a pulykanyakakra locsolok chiliszószt. Fokhagymás, lilahagymás paradicsomsalátával fogyasztom




4 megjegyzés:

  1. Pulykanyak pörköltet már én is készítettem, de... jó régen volt! Nagyon guszta!:)

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó ötlet, még soha nem készítettem pulykanyakból pörit csak húslevest, pedig kiadós pörköltnek is, mert sok hús van rajta, és érdekes, hogy te nem a hagyományos módon készíted, úgy értem, hogy én nem sütném meg előre, hanem csak a pörköltszaftban puhára főzném,és tarhonyával vagy nokedlival vagy sóba.vízbe főtt burgival enném, de így is jó lehetett:-)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Más húsoknál is szokásos, hogy először kicsit megsütik, aztán párolják. Innen az ötlet. Szerintem bevált, finomabb lett, mintha csak megfőztem volna. A pörkanyag plusz ízt adott neki.

      Törlés