HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 24., csütörtök

Osztriga Rockefeller

Osztriga Rockefeller

 Ez csak egy kostoló, normál adaghoz több osztriga kell.

Hozzávalók:

  • 1 db osztriga
  • 2 evőkanálnyi paradicsomos katalán kagyló
  • bacon szalonna
  • zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db mogyoróhagyma
  • tejszín
  • bébi spenót/mángold
  • vaj
  • reszelt parmezán
Elkészítés:

Egy serpenyőben vajat olvasztok,  rárakom a bacont, megsütöm,  hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, zsemlemorzsát, az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát, spenótlevelet. Locsolok rá tejszínt, felforralom. Az osztrigát kiveszem a héjából, félreteszem.. A kagylóhéjba kanalazok a mártásból, ráhelyezem  a kagylóhúst, mellé a kagylókat, szórok rá a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és 200 fokra előforrósított sütőben 5 percig sütöm

Tálaláskor  a tányérra teszem a mártást és az osztrigát.Vajas pirítóssal fogyasztom, pezsgőt iszom hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése