Osztriga Rockefeller
Ez csak egy kostoló, normál adaghoz több osztriga kell.Hozzávalók:
- 1 db osztriga
- 2 evőkanálnyi paradicsomos katalán kagyló
- bacon szalonna
- zsemlemorzsa
- friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 db mogyoróhagyma
- tejszín
- bébi spenót/mángold
- vaj
- reszelt parmezán
Egy serpenyőben vajat olvasztok, rárakom a bacont, megsütöm, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, zsemlemorzsát, az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát, spenótlevelet. Locsolok rá tejszínt, felforralom. Az osztrigát kiveszem a héjából, félreteszem.. A kagylóhéjba kanalazok a mártásból, ráhelyezem a kagylóhúst, mellé a kagylókat, szórok rá a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és 200 fokra előforrósított sütőben 5 percig sütöm
Tálaláskor a tányérra teszem a mártást és az osztrigát.Vajas pirítóssal fogyasztom, pezsgőt iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése