HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 18., péntek

Sörrel sült malac, párolt sütőtökkel, vörösboros lilakáposztával

Sörrel sült malac, párolt sütőtökkel, vörösboros lila káposztával

Hozzávalók :
  • 30 dkg bőrös malac 
  • 2 szelet füstölt szalonna
  •  disznózsír
  • méz
  • 1 kis sütőtök fele
  • 1 kis lila káposzta fele 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • babérlevél
  • borecet
  • vörösbor
Elkészítés:

A malacot  beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezem, locsolok rá sört, melléteszem a sózott, borsozott kockára vágott sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.

A káposztát legyalulom, a hagymát, fokhagymát, almát aprítom.

Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamelizálom. Majd ráteszem az almát és a káposztát, babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom.  Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort. 

Közben a sütőtököt kiveszem, amikor már megsült, párolódott, a malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok hozzá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt és lila káposztát.



P.S. Ez lett a Mindmegetté-nél a 250. receptem.


1 megjegyzés: