HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 29., kedd

Kínai kaja

Kínai kaja

Ma sok intéznivalóm volt, negyed kettőkor még mindig Újbuda központjában voltam, s még a hazaút előtt tankolnom is kellett. Egyrészt már csontszáraz volt a tank, a figyelmeztető jel már égett, másrészt holnap megint emelik a benzin árát.

Nos, miután késő délután már nem volt kedvem a főzőcskézéshez, s amúgy is fájt már a fogam egy kínai kajára, beugrottam egy kínai étterembe.


A választásom egy chilis csirkére esett tojásos-borsós rizzsel. Csak enyhén volt csípős, én locsoltam volna rá még chili szószt. Az asztalon azonban csak só, szójaszósz és ecet volt. Így jobb híján locsoltam rá szójaszószt. Az étel egyébként rendben volt, a mennyiségre sem lehetett panasz, az ára (760 Ft) is méltányos volt.

Ha legközelebb betérek ide, viszek magammal chilit.
Forrás: Internet

2 megjegyzés:

  1. Kedves Endre, több receptedben is említed a chili szószt. Még nem találkoztam sajnos vele, ez tulajdonképpen csípős-fűszeres paradicsomszósz? Vagy hogy kell elképzelni?

    VálaszTörlés
  2. A chili szószban nincs paradicsom, piros chiliből készül, fokhagyma, só, ecet, víz, fűszerek hozzáadásával. Én csípőset és édeset (Thai Sweet Chilli Sauce - ebben cukor is van) is használok. Az előzőt az Auchenben, az utóbbit a Fehérvári úti piac exotikus fűszerek boltjában vettem.

    VálaszTörlés