Chilis avokádókrém pirítóssal
Hozzávalók :- 1 db érett avokádo
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 púpozott teáskanál vajkrém
- 1/2 db paradicsom
- petrezselyemlevél
- citrom
- só
- őrölt chilipaprika
- őrölt fekete bors
- édes csípős chiliszósz
- 2 szelet kenyér
Az avokádot félbevágom, a magját kidobom, egy kávéskanállal eltávolítom a belsejét, fűszerezem, hozzáadom az aprított fokhagymákat, locsolok rá chili szószt, facsarok rá citromot, hozzáadom a vajkrémet, egy villával összenyomkodom. A kenyérszeleteket megpirítom.
A tányéron elhelyezem a pirítósokat, az egyiket megkenem, a többi krémet beletöltöm az avokado héjába, elrendezem a paradicsomokat és a kenyérszeleteket. Az egészet díszítem az újhagymaszárakkal, és petrezselyemlevéllel.
Lehet hogy finom volt ez a katyvasz, de pont úgy néz ki mintha a kutyám fosta volna ki.
VálaszTörlésNem kell minden sz.rt posztolni, kedves Hobbychef!
Becsüld meg a kutyádat, értékes jószág, ha ilyet tud produkálni.
TörlésSzívesen megnéztem volna, hogy Te milyen guszta finomságokat készítesz, de nincs blogod. Úgy látszik csak rosszmájú bejegyzéseket tudsz irkálni, azt is "népies" stílusban.
Hogy én ezt mennyire szeretem!! De a családban csak én, úgyhogy ha avókádókrémet készítek, abból legalább háromszor birok enni. Én a héját szoktam kidobni, és a magot visszarakom az elkészült krémbe a tálba. Állítólag nem barnul meg az avokádó (a mag körül tényleg szép zöld marad, de a felülete csak megbarnul, hiába a folpack takarás - persze azért akkor is finom).
VálaszTörlésAz avokádókrém nagyon kedvemre való! Én csak úgy pirítás nélküli kenyérre szoktam kenni. Nemcsak finom, de egészséges is!
VálaszTörlésImádom az avokádót. Krémnek is csodálatos, de különböző finomságokkal, pl. tengeri herkentyűkkel megtöltve egyszerűen isteni.
VálaszTörlés