HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 11., péntek

Chilis avokádókrém pirítóssal

Chilis avokádókrém pirítóssal

Hozzávalók :                       
  • 1 db érett avokádo
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma  zöldjével
  • 1 púpozott teáskanál vajkrém
  • 1/2 db paradicsom
  • petrezselyemlevél
  • citrom
  • őrölt chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • édes csípős chiliszósz
  • 2 szelet kenyér
Elkészítés:

Az avokádot félbevágom, a magját kidobom, egy kávéskanállal eltávolítom a belsejét, fűszerezem, hozzáadom  az aprított fokhagymákat,  locsolok rá chili szószt, facsarok rá citromot, hozzáadom a vajkrémet, egy villával összenyomkodom. A kenyérszeleteket megpirítom.

A tányéron elhelyezem a pirítósokat, az egyiket megkenem, a többi krémet beletöltöm az avokado héjába, elrendezem a paradicsomokat és a kenyérszeleteket. Az egészet díszítem az újhagymaszárakkal, és petrezselyemlevéllel.




5 megjegyzés:

  1. Lehet hogy finom volt ez a katyvasz, de pont úgy néz ki mintha a kutyám fosta volna ki.
    Nem kell minden sz.rt posztolni, kedves Hobbychef!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Becsüld meg a kutyádat, értékes jószág, ha ilyet tud produkálni.
      Szívesen megnéztem volna, hogy Te milyen guszta finomságokat készítesz, de nincs blogod. Úgy látszik csak rosszmájú bejegyzéseket tudsz irkálni, azt is "népies" stílusban.

      Törlés
  2. Hogy én ezt mennyire szeretem!! De a családban csak én, úgyhogy ha avókádókrémet készítek, abból legalább háromszor birok enni. Én a héját szoktam kidobni, és a magot visszarakom az elkészült krémbe a tálba. Állítólag nem barnul meg az avokádó (a mag körül tényleg szép zöld marad, de a felülete csak megbarnul, hiába a folpack takarás - persze azért akkor is finom).

    VálaszTörlés
  3. Az avokádókrém nagyon kedvemre való! Én csak úgy pirítás nélküli kenyérre szoktam kenni. Nemcsak finom, de egészséges is!

    VálaszTörlés
  4. Imádom az avokádót. Krémnek is csodálatos, de különböző finomságokkal, pl. tengeri herkentyűkkel megtöltve egyszerűen isteni.

    VálaszTörlés