Zöldséges húsleves pulykanyakból
Hozzávalók :- 4 db pulykanyak
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db kicsi karalábé
- 1!2 db kicsi zeller
- 1 db fehér retek
- 1 db nagyobb burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db szárnyas húsleves kocka
- Vegeta
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 köteg zellerlevél
- 1 köteg petrezselyem
- 1 marék cérnametélt (8 tojásos Gyermely tészta)
A nyakat alaposan megmosom, beteszem egy nagy lábasba.. A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret hosszúkásra, a többit kockára vágom, a lábasba teszem, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Közben kifőzöm a tésztát.
Tálaláskor teszek a tányérba tésztát, s merek rá a levesből. Vágok bele chilipaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése