Narancslekváros sült malaccomb vörösboros lila káposztával, krumplival
Hozzávalók :- 40 dkg malaccomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis lilakáposzta fele
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db alma
- cukor
- vörösborecet
- vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- őrölt piros paprika.
- 2 db krumpli
- zsír
- olívaolaj
- 1 db narancs
- narancslé
A malaccombot sózom, borsozom, rászórom az apróra vágott fokhagymát, egy nyél nélküli serpenyőben zsíron beteszem az előmelegített sütőbe 180 C fokon sülni. A krumplit felteszem főni. Megpucolom, hasábokra vágom, s megforgatom a malachús zsírjában, szórok rá pirospaprikát..
Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolok rá borecetet, s párolom. Amikor majdnem kész, öntök rá vörösbort.
A narancsot meghámozom, a hájáról levágom a fehér részt, darabolom, a húsát is .Egy serpenyőbe beleteszem a narancsokat, szórok rá cukrot, locsolok rá egy kevés narancslét, s megfőzöm.
Tálaláskor teszek a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése