Vörösboros pulykanyak pörkölt fusillival
Hozzávalók :- 4db pulykanyak
- libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 db pörkölt szaft kocka
- vörösbor
- fusilli tészta
A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem, a pörköltszaft kockát is belemorzsolom. Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.
Közben al dente megfőzöm a tésztát. (Ne higyjünk a gyártónak! A zacskón 7 perc volt a javasolt főzési idő, 7 percnél még kemény volt a tészta, pedig a villanytűzhelyen a 7-es, majd 8-as fokozaton főztem, végül a forrástól számított 13 perc után értem a el a fogkeménységet.)
Tálalok. A tányérra rakok tésztát, rá egy nagyobb pulykanyakat, s meglocsolom a szafttal, teszek rá egy chili paprikát. Ecetes uborkával fogyasztottam
Biztosan nagyon finom volt.
VálaszTörlésA szemnek kellemes!:)
Köszönöm. Tényleg finom volt
TörlésA kifőtt tésztát szeretjük főleg ha pörkölt kerül rá, de sokféle édes változatban is. Ez is jó lehetett.
VálaszTörlésÉn a pulykanyakból inkább levest szoktam főzni, de biztos jó volt pörköltnek is!
VálaszTörlés