Fokhagyma pucolás mikrohullámú sütővel
Aki nem szeret a fokhagyma pucolással kínlódni, annak egy nagyon egyszerű módot ajánl a YouTube videója. Tegyük a fokhagymát 20 másodpercre egy mikróba, majd vegyük ki, helyezzük a vágódeszkára, a fejet szedjük szét, s nyomjuk ki a gerezdeket, szinte maguktól csúsznak ki.
Korábban már töltöttem fel egy videót, mely egy másik módszert ajánlott:
Hogyan pucoljunk gyorsan fokhagymát
Nos, most lehet válogatni.Nekem a mikrohullámú sütő szimpatikusabb, nem olyan brutális, s nem kell hozzá olyan fizikai erő.
Ez szuper jónak tűnik, de annak jó, aki sok olyan ételt készít amibe egy egész fej fokhagyma kell - vagy még több is. Pl. kolbászhús, kocsonya stb. Amúgy meg ami nekem kell a főzéshez, egy pillanat alatt megpucolom.
VálaszTörlésKipróbáltad?
VálaszTörlésEgy, 1999-ben végzett svéd tanulmány szerint, a mikrohullámsütés a spárgából kivonta a vitaminokat.
VálaszTörlésA fokhagymán végzett tanulmány kimutatta, hogy ha a fokhagymát kevesebb, mint egy percig melegítjük a mikrohullámsütőben, inaktiválódik az az enzim, ami a rák elleni védelemért felelős.
2003 novemberében, az „Élelmiszer és Mezőgazdaság Tudományának Lapjában” közölt cikk szerint a brokkoli jótékony antioxidánsainak 97%-a vesztődik el a mikrohullámsütés során. Ehhez viszonyítva, a párolt brokkoli az antioxidánsainak 11%-át veszti el.
A fokhagyma 10 mp utàn felrobbant az új mikróban,kösz a tippet idi..a!
VálaszTörlésValamit nagyon rosszul csinálhattál, vagy kamu az egész, s csak a casino oldaladnak akarsz ingyen reklámot csinálni.
Törlés