HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 20., vasárnap

Fokhagyma pucolás mikrohullámú sütővel

Fokhagyma pucolás mikrohullámú sütővel


Aki nem szeret a fokhagyma pucolással kínlódni, annak egy nagyon egyszerű módot ajánl a YouTube videója. Tegyük a fokhagymát 20 másodpercre egy mikróba, majd vegyük ki, helyezzük a vágódeszkára, a fejet szedjük szét, s nyomjuk ki a gerezdeket, szinte maguktól csúsznak ki.Korábban már töltöttem fel egy videót, mely egy másik módszert ajánlott:

Hogyan pucoljunk gyorsan fokhagymát

Nos, most lehet válogatni.

Nekem a mikrohullámú sütő szimpatikusabb, nem olyan brutális, s nem kell hozzá olyan fizikai erő.

5 megjegyzés:

 1. Ez szuper jónak tűnik, de annak jó, aki sok olyan ételt készít amibe egy egész fej fokhagyma kell - vagy még több is. Pl. kolbászhús, kocsonya stb. Amúgy meg ami nekem kell a főzéshez, egy pillanat alatt megpucolom.

  VálaszTörlés
 2. Egy, 1999-ben végzett svéd tanulmány szerint, a mikrohullámsütés a spárgából kivonta a vitaminokat.
  A fokhagymán végzett tanulmány kimutatta, hogy ha a fokhagymát kevesebb, mint egy percig melegítjük a mikrohullámsütőben, inaktiválódik az az enzim, ami a rák elleni védelemért felelős.
  2003 novemberében, az „Élelmiszer és Mezőgazdaság Tudományának Lapjában” közölt cikk szerint a brokkoli jótékony antioxidánsainak 97%-a vesztődik el a mikrohullámsütés során. Ehhez viszonyítva, a párolt brokkoli az antioxidánsainak 11%-át veszti el.

  VálaszTörlés
 3. A fokhagyma 10 mp utàn felrobbant az új mikróban,kösz a tippet idi..a!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valamit nagyon rosszul csinálhattál, vagy kamu az egész, s csak a casino oldaladnak akarsz ingyen reklámot csinálni.

   Törlés