Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival
Hozzávalók :- 3 db piros kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- 6 szelet baconszalonna
- 10 dkg sertés darálthús
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 szelet Edami füstölt sajt
- petrezselyemlzöld
- chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olívaolaj
- kakukkfű
A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.
A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit, s a darálthúst. Fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett. Átteszem egy keverőtálba, ráütök egy tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem. A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházat eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivágom, a masszához adom, újból összekeverem. A masszát beletöltöm a paprikákba és a paradicsomokba, betekerem mind a baconba, s belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszek forgácskrumplikat (amit a töltött krumplikból nyertem), sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát, szórok rájuk reszelt sajtot, s továbbsütöm, majd átteszem grill fokozatra 200 C fokra, a végén megemelem 220 C fokra, míg szépen megpirul.
Tálalok. Egy paprika, egy paradicsom, s krumpli.
Már látom mit főzök holnap! Nagyon jól hangzik és szertejük a töltött paprikát mindenféle verzióban. :)
VálaszTörlés