HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 31., csütörtök

Ínyenc rakott krumpli

Ínyenc rakott krumpli

Hozzávalók 
  • 6 db nagyobb krumpli
  • 30 dkg sertés darált hús
  • 4 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1/2 szál mangalica kolbász 
  • 3 szelet baconszalonna
  • tejföl
  • tej
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 zöld hegyes csípőspaprika
  • 1/2 piros hegyes csípőspaprika
  • olíva olaj 
  • füstölt sajt
Elkészítés: 

A krumplikat héjában megfőzöm, majd megpucolom. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom.
A hagymákat aprítom,  megdinsztelem, rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm, közben a fakanállal elválasztom őket. Egy másik serpenyőben a felszeletelt gombát is megdinsztelem. A tojást felszeletelem, a kolbászt felkarikázom, a bacont felvágom, a sajtot lereszelem. A paradicsomot felszeletelem, a paprikákat karikára vágom.

Egy serpenyőbe locsolok olajat, rászeletelek egy réteg krumplit, erre rákanalazom a darált húst, újabb réteg krumpli, erre jön a gomba, megint krumpli, erre a tojás és a kolbász, majd megint krumpli, amire locsolok kevés tejet, s kanalazok tejfölt, majd rápakolom a bacont,  a paradicsomot és a paprikákat. Beteszem a 180 C fokra hőlégkeverésen előmelegített sütőbe. Amikor majdnem kész, rászórom a sajtot, s grill fokozaton 200 C fokon készresütöm.  Forrón tálalom.










2 megjegyzés:

  1. Ez aztán a gazdag rakott krumpli!! Nagyon finom lehetett!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Én is szivesen inyenckednék most belőle egy kicsikét!:))

    VálaszTörlés