Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal
Kiadós, tartalmas leves, akár egytálnak is elmegy.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.
Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
Nagyon gazdag krumplileves, nagyon finom lehet!:))
VálaszTörlésNagyon guszta, jó régen főztem már én is ilyen krumplilevest!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlésRég ettem ilyent! :)
Örülök, hogy tetszik. Miután most kemény télnek nézünk elébe, az ilyen tartalmas leves jól jöhet. Próbáljátok ki!.
VálaszTörlés