Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival, körte befőttel
Hozzávalók- 30 dkg sertés máj
- füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- majorána
- vörösbor
- krumpli
- körte befött
- petrezselyem
- sertés zsír
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom.
A májat feldarabolom., a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.
Egy serpenyőben a szalonnát a zsíron megsütöm, beleteszem a hagymákat, majd a májat, fűszerezem, (sót nem!). Megdinsztelem, öntök hozzá vörösbort.
Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé krumplit, melyre teszek petrezselyemzöldet, s mellé körtebefőttet. A májat ekkor sózom.
Ez fenséges:)
VálaszTörlésFinom volt, a körte sokat dobott az ízvilágon, s eltért a szokásostól.
Törlés