HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 7., hétfő

Baconös káposztás kocka, vörösborral, csalamádéval

Baconös káposztás kocka, vörösborral, csalamádéval

Hozzávalók:
  • 1 kisebb káposzta fele
  • 2 szelet bacon
  • libazsír
  • cukor
  • köménymag
  • őrölt fekete bors
  • ecet
  • vörösbor
  • kockatészta
  • csalamádé
  • chilipaprika
Elkészítés:

A káposztát lereszelem, a bacont felszeletelem.

Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a szalonnát, szórok rá cukrot, karamelizálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, locsolok rá ecetet.

A tésztát megfőzöm. A káposztára öntök kevés bort, hozzákeverem a tésztát, majd egy kicsit megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra tésztát, mellé egy kupac csalamádét, rá chilipaprikát. Mégegyszer jól megborsozom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése