HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 31., csütörtök

Bocuse d'Or, szakácsverseny olimpia - Széll Tamás

Bocuse d'Or, szakácsverseny olimpia - Széll Tamás

Egy blogon ezt az áradozó bejegyzést olvastam:

Uramatyám! Micsoda eredmény! Széll Tamás a 10. helyezett a szakácsversenyek olimpiáján, a Bocuse d'Or-on, Lyonban! Fantasztikus teljesítmény, pláne úgy, hogy Magyarország életében először jutott ki erre a rangos eseményre, amelyet 1987 óta rendeznek meg!!! 
Tamás a 10. lett. Óriási és hatalmas gratulációnk. Köszönjük az élményt.

Nos. A 10. hely tényleg szép egy erős mezőnyben. DE? Hogy tudták a profi szakácsok több hónapos felkészülés után az egyik köretet elszúrni??? Senki nem figyelt a sütőre??? Ez nem vall profizmusra!!! Még ha velem történne meg, de eddig nem történt meg, azt elfogadnám. Pedig én nem vagyok profi, nem ezt tanultam, s segítőim sincsenek, legfeljebb ellendrukkerek. Ráadásul az egyik zsűritag nem tudta a gulyást megkóstolni, mert nem volt kikészítve kanál!!!??? Ez már több mint dilettantizmus!!!

Gondolom, kellő odafigyeléssel jobb eredményt lehetett volna elérni. 

Egyszóval, szerény véleményem szerint, ez így inkább kudarc, mint siker. De erről valószínűleg nem szegény Széll  Tamás tehet, hanem a "segítői".  Gordon Ramsay műsorában ilyen nem fordulhatna elő. Világgá is zavarná az ilyen kontárokat, még akkor is, ha azok amatőrök, a tőle megszokott kiszólással - fuck - amit magyarra úgy finomítanak, basszus.

4 megjegyzés:

  1. Az utolsó bekezdésben Tamás helyett Kálmánt írtál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, javítottam. Még jó, hogy van aki figyelmesen olvassa a bejegyzéseimet.

      Törlés
    2. Holnap erről a "világraszóló" eseményről én is írok bejegyzést, de ennek ellenére én nem vagyok elájulva. Lehet, hogy versenyezni ilyen ételekkel kell, amit keresni kell nagyítóval a nagy tányéron, és amit a tányér fölé hajolva csipesszel illesztgetnek a helyére.
      Szóval én a hasamat fogom a nevetéstől. Csodálkoztam, hogy még az angolok is jól leköröztek. Ismerem az angol gasztronómiát, többször is voltam Angliában és ettem náluk hetekig, családnál is voltam, hát mit mondjak, nem a gasztronómia csúcsa... Számomra elképesztőek ezek a verseny ételek, de nem jó értelemben.
      Gondoljon mindenki amit akar, nekem ez a véleményem...

      Törlés
    3. Tökéletesen egyetértek. Ezek a pöttyök a tányéron tényleg nevetségesek, normális ételhez már semmi közük. Nem szeretnék egy olyan étteremben enni, ahol ilyen ételt tálalnak fel, s még fizetni is érte.

      Törlés