HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 21., hétfő

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

Hozzávalók :
  • 3 db piros kaliforniai paprika 
  • 3 db paradicsom
  • 6  szelet baconszalonna
  • 10 dkg sertés darálthús 
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 szelet Edami füstölt sajt
  • petrezselyemlzöld
  • chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • kakukkfű
Elkészítés:

A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.

A hagymákat  aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit, s a darálthúst. Fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett. Átteszem egy keverőtálba, ráütök egy tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem. A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházat eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivágom, a masszához adom, újból összekeverem. A masszát beletöltöm a paprikákba és a paradicsomokba, betekerem mind a baconba,  s belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszek forgácskrumplikat (amit a töltött krumplikból nyertem),  sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát, szórok rájuk reszelt sajtot, s továbbsütöm, majd átteszem  grill fokozatra 200 C fokra, a végén megemelem 220 C fokra, míg szépen megpirul.

Tálalok. Egy paprika, egy paradicsom, s krumpli.








1 megjegyzés:

  1. Már látom mit főzök holnap! Nagyon jól hangzik és szertejük a töltött paprikát mindenféle verzióban. :)

    VálaszTörlés