HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 26., szombat

Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával, chilivel

Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával, chilivel

Hozzávalók :
  • 1 db érett avokádó
  • 1 doboz rákfarkos, zöldséges ananászsaláta
  • saláta mix
  • zöld chili
  • piros chili
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • édes-csípős chili szósz
Egy tányérra rakok saláta mixet, rárakom a félbevágott, kimagozott avokádót, egy kanállal eltávolítom a belsejét, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, belekanalazom az avokádó forgácsokat és a rákfarkos ananászsalátát, díszítem chili csíkokkal, és locsolok rá chili szószt.

Vajas pirítóssal fogyasztom.





6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Máris elfogadnék egy tányérral!:)

    VálaszTörlés
  2. Hol a csudában lehet ilyen "doboz rákfarokízesítésű" ananászsalátához jutni ? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az Auchen-ben vettem, VICI termék: Salatella, crab sticks with pineapples and vegetables

      Törlés
  3. Köszönöm a választ : ) és még egy kérdés, megérte az árát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon megérte az árát, főleg, hogy akciósan vettem. Az Auchan újabban azokat a termékeket, melyek 1-2 nap múlva lejárnak, 50%-os engedménnyel teszi ki, így a 150 gr-os salátáért 144 Ft-ot fizettem.

      Törlés
  4. Nagyon jól mutatnak ezek a színek együtt. De én úgy vagyok minden gasztroblogger ételével, hogy csak arról tudok hozzászólást írni, hogy kinézetre milyen, én szeretem-e az alapanyagokat amiből készül, pedig az lenne a lényeg, hogy milyen az íze, de sajnos azt nem ismerjük. Amelyik étel ízvilága az alapanyagai miatt közel áll hozzám, arról tudom csak azt mondani, hogy biztos finom volt, és én is megenném.
    Most eljutottam a hozzászólásom lényegéhez az avokádóhoz. Előrebocsátom, hogy nem szoktam hozzászólni olyan ételhez amit én nem annyira szeretek vagy szeretem de máshogy. Azért írok, mert annak ellenére, hogy most is van nálunk itthon avokádó, én úgy natúr eszem. Szinte semmi íze nincs, csak a krémessége és talán egy kis enyhe dió íz, én nem szeretem máshogy - pedig van egy receptem is a blogomban. Most avokádót eszünk vagy egy agyonfűszerezett avokádót, ahol az biztos, hogy híre-hamva sincs az avokádónak mint íznek, csak a fűszereket érezni. Félre ne értsed, nem a recepted ellen szólók, hanem minden avokádós recept ellen. Amikor krémeket csinálnak és tele van fokhagymával, hagymával, borssal, chilivel, kenhető sajttal, mustárral stb. hol van itt az avokádó? Ráadásul őshazájában közönséges zöldség - ugyanis nem gyümölcs az avokádó - nálunk meg mindenki elájul tőle és vesszük 250 forintért darabját, vagy akciósan 150 forintért.
    Ennyit az avokádóról.

    VálaszTörlés