HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 10., szombat

Salátatál avocadoval, rákkal

Salátatál avocadoval, rákkal


Imádom a tengeri herkentyűket. Szerintem az avokádó és a rák egy csodás párosítás.

Hozzávalók:


- 0,5 db avocado
- 2 db paradicsom
- 5 db koktélparadicsom
- 0,5 db hegyes csípős zöld paprika
- 3 levél angol saláta
- 1 maréknyi vegyes saláta
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 3 db piros retek
- 1 ek  rák
- 1 db mandulával töltött olíva bogyó
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 db citrom s
- saláta olaj 2
-  szelet toast kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- extraszűz olíva olaj

Elkészítés:

A saláta leveleket egy tányérra helyezem, az avocadot kettévágom, húsát kiszedem, felkockázom.

Az egyik paradicsomot szintén kockára vágom, a másikat negyedelem.

Az avocado csónakot középre helyezem, köré rakom a a hagymát, a paprikát, a negyedelt paradicsomokat, és a koktélparadicsomokat, az avocado egy részét, a retket.

Az avocado héjába teszek salátát, kockázott paradicsomot, a rák egy részét, a többit köré rakom. A tetejére teszek még salátát, középre az olíva bogyót. Sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, s saláta olajjal. Díszítem egy citrom karikával.

A toast kenyérből bruschetát készítek, pirítom, átlósan kettévágom.bedörzsölöm fokhagymával, s meglocsolom olíva olajjal, a tányérra helyezem.

A bruschetta finomabb, ha a toast kenyeret bedörzsöljük fokhagymával, s ezt olívaolajon egy grillserpenyőben megsütjük. Így azonban sajnos a konyha jobban megtelik a bruschetta illatával.



5 megjegyzés:

  1. A rák nélkül jöhetne is egy tányérral:)A rákkal és általában a tengeri herkentyűkkel nem vagyok jó barátságban...

    VálaszTörlés
  2. A tengeri herkentyűket nem muszály szeretni, de hidd el sokat veszítesz. Nagyon finomak. Csak ne lennének olyan drágák. Én akkor veszem, amikor akciósak. A multi, ahol vásárolok, gyakran az eredeti ár egyharmadáért is odaadja a halakat és a herkentyűket, csakhogy ne romoljon rájuk.
    Ma voltam bevásárolni. Az egyik kedvencem, a füstölt lazac még akciósan is (közeli lejárattal)3 és 5 ezer Ft kg-árban volt márkától függően.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy Endre...A férjem imádja őket,viszont én és a gyerekek,képesek vagyunk belehalni ha valaki megkínálna belőlük...Magyar emberek révén,azt hiszem maradunk a hagyományos magyar konyhánál:)

      Törlés
  3. Nagyon guszta saláta, én elfogadnám. Szeretem a tengeri herkentyűket, csak valóban nagyon drágák, én is akkor veszem, ha akciósak.

    VálaszTörlés
  4. Niki: Én is szeretem a magyar konyhát. Ha gyakran meglátogatod a bejegyzéseimet, találsz ilyen ételeket is. De külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, némelyben hosszabb időt is eltöltöttem, így volt alkalmam megszeretni a különböző konyhákat, ételeket, köztük a halakat (folyamiakat és tengeriket), s a tengeri herkentyűket.
    Varietas delectat. (Változatosság gyönyörködtet.)

    VálaszTörlés