Véres hurka lila hagymás szalonnás krumplival, fehérboros savanyított káposztával együtt sütve
Hozzávalók :
- 3 db véres hurka
- 4 db nagyobb krumpli
- füstölt szalonna
- 1 db lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- póréhagyma
- 1 bögrényi savanyított fehér káposzta
- 1/2 alma
- olíva olaj
- fehér bor
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- őrölt kömény
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom és egy nyél nélküli serpenyő felébe, melybe kevés olajat locsoltam, beleszeletelem.
Rá teszem a kockázott szalonnát, az aprított fokhagymát, s a felkarikázott lila és póré hagymát. Sózom, borsozom, s szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket. A serpenyő másik felébe teszem (lé nélkül) a savanyított káposztát, ráteszem a szeletelt almát, borsozom, megszórom a köménnyel, s locsolok rá kevés bort. Végül ráteszem a mindkét oldalon villával megszurkált hurkákat. Locsolok rá kevés olajat és 180 fokon előmelegített sütőben megsütöm.
Félidőben a hurkákat megfordítom.
Jajjjj Endre....Elvesztem...ez a kaja...teljesen a palóra küldött:)))Olyan jókat főzöl,mondtam már....?!?!
VálaszTörlésNiki: Zavarba hozol a dicséreteddel. De nagyon köszönöm, a feleségem azt mondta, mikor meglátta, ezt a szart még a kutyának sem adná oda, hogy tudok egyáltalán ilyet megenni?
VálaszTörlésEndre:)Szerintem a főztöddel - bár nem kóstoltam - de minden rendben van!A feleséged meg...ne is törődj vele.Én a hagyományos magyar konyha híve vagyok,ezért is tettszik például ez a recepted is.Az anyósom és az apósom szokott ilyen ételeket készíteni,és ilyen formában,például ez a nyeletlen serpenyő...:)
VálaszTörlésNem éppen diétás fogás, de néha elcsábulhatunk :)
VálaszTörlés