HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 24., szombat

Nyári időszámítás, óraátállítás

Nyári időszámítás, óraátállítás


Vasárnap hajnalban - 2 órakor - 1 órával előre kell állítanunk az órákat.

Dass durch die Zeitumstellung Samstagnacht an der Uhr gedreht wird, stört hauptsächlich die FPÖ

Állítólag 6 Md Ft-ot takarítunk meg vele. Nos, kíváncsian várom a következő villanyszámlát.


2 megjegyzés:

  1. Két véleményt is hallottam, az egyik szerint már rég megállapították, hogy nem jelentős a megtakarítás, a másik szerint meg igen. Az ELMÜ-nél is van olyan vélemény, hogy meg kellene ezt szüntetni. Vannak is már erről valamilyen szinten értekezések. De ebbe is beledumál az EU és nem lehet csak nekünk, hanem mindenkinek kell, aki átállítgatós. Az emberek biológiai óráját felborítja ez az átállítgatás, a közlekedési cégeknek sem jó. Amikor kitalálták, akkor még azért, hogy később gyújtsunk villanyt stb., de ma már annyi elektromos dolog van ami sokkal többet fogyaszt, hogy a villanynak - pláne akinél mint nálunk is energiatakarékos égők vannak - már nincs jelentősége. Persze lehet, hogy nagy fogyasztó cégek esetében jelentős lehet, de pld. üzletközpontokban reggeltől késő estig - még vasárnap is - égnek a villanyok.
    Szóval én mérges vagyok, hogy már megint át kell állítanom az órám.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek. Én is únom az órák ide-oda állítgatását. Szerintem is a világítás a legkevésbé érdekes (nálunk is zömmel energiatakarékos izzók vannak), de a többi fogyasztó is energiatakarékos. Az oroszok - mintahogy tavaly már írtam - abbahagyták ezt a hűlyeséget. Ha hozzászámítanák, hogy mi kárt okoz pl. az általad is említett közlekedésben, amikor egy órára lefagy minden,menetrendeket kell átírni, nem beszélve a biológiai kárról, amit sok ember elszenved, akik nehezen viselik el ezt az átállást, lehet, hogy több a kár, mint a haszon. Mellesleg én is sok ellenvéleményt olvastam, nem csak itthon.

    VálaszTörlés