HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 13., kedd

Sült lazac borsós rizzsel (rizibizivel)

Sült lazac borsós rizzsel (rizibizivel)

Hozzávalók :
  • 1 kisebb lazac filé
  • 2 marék rizs
  • 2 kanálnyi zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • tarka egész bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • petrezselyem zöld
Elkészítés:

 A rizst reggel beáztatom, a zöldborsót és a halat kiveszem a mélyhűtöből. Kiolvadás után a halat négybevágom, sózom, borsozom, a citromból egy szeletet félreteszek, a többiből facsarok a halra. A petrezselymet durván aprítom.
A rizst felteszem főni, mikor már majdnem kész, beleteszem a zöldborsót.
Egy serpenyőben kevés olíva olajon a halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a halakat a tányérra helyezem, mellé formázom a zöldborsós rizst, melyhez előzőleg hozzákevertem a petrezselymet, megszórom fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s egész tarka borssal.. Díszítem a citromkarikával



2 megjegyzés: