Sült lazac borsós rizzsel (rizibizivel)
Hozzávalók :- 1 kisebb lazac filé
- 2 marék rizs
- 2 kanálnyi zöldborsó
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- tarka egész bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- olíva olaj
- petrezselyem zöld
A rizst reggel beáztatom, a zöldborsót és a halat kiveszem a mélyhűtöből. Kiolvadás után a halat négybevágom, sózom, borsozom, a citromból egy szeletet félreteszek, a többiből facsarok a halra. A petrezselymet durván aprítom.
A rizst felteszem főni, mikor már majdnem kész, beleteszem a zöldborsót.
Egy serpenyőben kevés olíva olajon a halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a halakat a tányérra helyezem, mellé formázom a zöldborsós rizst, melyhez előzőleg hozzákevertem a petrezselymet, megszórom fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s egész tarka borssal.. Díszítem a citromkarikával
Hmmmmm.....Nagyon jól néz ki:)))
VálaszTörlésJól néz ki... kár, hogy a képed homályos:(
VálaszTörlés