HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 8., csütörtök

Bazsalikomos, petrezselymes ratatouille leves Mozzarellá-val

Bazsalikomos, petrezselymes ratatouille leves Mozzarellá-val


A francia és az olasz konyhát házasítottam ebben a receptemben.


Hozzávalók:
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 hegyes csípős paprika
  • 1 db cseresznye paprika
  • néhány szelet padlizsán
  • 6 db bazsalikom levél
  • petrezselyem levél
  • 1 doboz /70 gr ) sűrített paradicsom
  • 1 tasak Mozzarella
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • oregano
  • chili szósz
  • olíva olaj

Elkészítés: 

A hagymákat, bazsalikom és petrezselyem leveleket felaprítom, a paprikát, padlizsánt és paradicsomot kockára vágom.

Olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, tovább dinsztelem együtt, majd adok hozzá 4 dl vizet, belekeverem a sűrített paradicsomot, felforralom.

Tálaláskor a levest tányérba merem,, középre helyezem a félbevágott mozzarellát, s díszítem bazsalikom levéllel és a cseresznye paprikával.



1 megjegyzés:

  1. Ötletes!
    Köszönöm a jókívánságokat!
    A férjem szerint sem velünk, de se nélkülünk élni nem lehet.:)

    VálaszTörlés