Bazsalikomos, petrezselymes ratatouille leves Mozzarellá-val
A francia és az olasz konyhát házasítottam ebben a receptemben.
Hozzávalók:
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 hegyes csípős paprika
- 1 db cseresznye paprika
- néhány szelet padlizsán
- 6 db bazsalikom levél
- petrezselyem levél
- 1 doboz /70 gr ) sűrített paradicsom
- 1 tasak Mozzarella
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- oregano
- chili szósz
- olíva olaj
Elkészítés:
A hagymákat, bazsalikom és petrezselyem leveleket felaprítom, a paprikát, padlizsánt és paradicsomot kockára vágom.
Olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, tovább dinsztelem együtt, majd adok hozzá 4 dl vizet, belekeverem a sűrített paradicsomot, felforralom.
Tálaláskor a levest tányérba merem,, középre helyezem a félbevágott mozzarellát, s díszítem bazsalikom levéllel és a cseresznye paprikával.
Ötletes!
VálaszTörlésKöszönöm a jókívánságokat!
A férjem szerint sem velünk, de se nélkülünk élni nem lehet.:)