HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 24., szombat

Darált hússal töltött, sajtos gombafejek paradicsomszószban

Darált hússal töltött, sajtos gombafejek paradicsomszószban


Szeretem a töltött zöldségeket, köztük a gombát. Paradicsomszósszal nem láttam receptet, így gondolom nekem jutott eszembe ez az étel.

Hozzávalók:
  • 5 db óriási csiperke gomba
  • olíva olaj
  • 3 db nagy krumpli

A töltelékhez:
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált hús (marha+sertés)
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 0,5 zacskó rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • újhagyma szárával
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • majoranna
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű 
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt

A paradicsomszószhoz:
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 0,5 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db chili paprika 
  • 1 dl víz
  • 140 gr paradicsomsűrítmény
  • ketchup
  • chili szósz
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoranna
  • metélthagyma
  • rozmaring ág
  • kakukkfű ág

Elkészítés:

A gombáknak kiveszem a törzsét.

A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem.

A hagymákat, paprikákat  aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olíva olajon megdinsztelem., majd hozzáadom a darált húst, fehéredésig dinsztelem. Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem.

A sajtokat lereszelem.

Egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat olíva olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsompürét, öntök hozzá vizet, ketchupot, chili szószt, fűszerezem, felforralom. Belehelyezem a gombafejeket, mellé a törzseket, a gombafejekbe pakolom a tölteléket, teszek rá chili paprikát, valamint rozmaring és kakukkfű ágakat. Fedő alatt rotyogtatom.

Majd ráteszem a füstölt sajtot, kis idő múltán a trappistát, melléteszem az időközben megfőtt és megpucolt krumplikat, sózom, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s a serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe és grill fokozaton aranybarnára sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra gombát, krumplit, merek rá paradicsomszószt, díszítem 1 db chilivel.






2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél és guszta! Még így gombafejeket töltve nem ettem,de nagyon jó lehet az íze!

    VálaszTörlés
  2. Éva: Próbáld ki, hátha ízleni fog. Nekem nagyon ízlett. Mielőtt feltettem, körülnéztem, nem találtam hasonlót, így joggal mondhatom, ez az én receptem. Miután több töltött gombát is feltettem, valami újat akartam kreálni. Remélem sikerült.

    VálaszTörlés