Rakott krumpli másképp: brokkolival, karfiollal, kolbásszal, baconnal, tojással, reszelt sajttal
Hogy ne mindig a szokásos rakott krumpli legyen.
Hozzávalók :
- 5 db nagyobb krumpli
- 0,5 fej brokkoli
- 0,5 fej karfiol
- 1 szál kolbász
- 5 szelet bacon
- 3 db tojás
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db kicsi póréhagyma
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 3 dkg trappista sajt
- 3 dkg füstölt sajt
- 1 ek vaj
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm.
A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedem, a vastag szárakat leválasztom, darabolom. A szárakat sós vízben felteszem főni.
A kolbászt, a paprikákat, póréhagymát karikára vágom, a paradicsomot, s a bacont szeletelem.
Amikor a a brokkoli és karfiol szárak majdnem puhák, hozzáadom a rózsákat is.
Lereszelem a sajtokat.
A krumplikat és a tojásokat megpucolom.
Egy nyél nélküli serpenyőt kivajazok, ebbe szeletelem a krumplit, sózom, borsozom, majd rétegezve rárakom a tojást, kolbászt, bacont és a zöldségeket. Minden réteget fűszerezek. Teszek rá tejfölt, megszórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel s reszelt sajttal. Szórok rá prézlit. A sütőben 180 fokon légkeverésen 30 percig sütöm, majd 5 percig grillezem.
Nagyon finom lehetett! Jó bőven pakoltál mindent mi szem szájnak ingere, guszta!
VálaszTörlésJobban érzed már magadat?
A brokkoli kivételével/mert nem szeretem/ ez egy isteni egytálétel:):)
VálaszTörlésÉva: Finom is volt, még van bő 2 adag. Köszönöm érdeklődésed. Valamit javult az állapotom, már sántikálás nélkül tudok kisebb sétákat tenni. De, hogy örömöm ne legyen maradéktalan, reggel rázott a hideg, majd délután kitört rajtam a nátha.
VálaszTörléstücsi: Karfiol igen, brokkoli nem ???