HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 20., kedd

Töltött új karalábé, előbb párolva, majd sütve, tejfölösen és sajtosan

Töltött új karalábé, előbb párolva, majd sütve, tejfölösen és sajtosan


A karalábét sokan nem szeretik. Én igen. Remélem a receptem alapján többen is elkészítik, s megkedvelik ezt az ételt.

Hozzávalók :
  • 5 db új karalábé
  • zsenge karalábé levelek
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált hús (marha+sertés)
  • bacon szalonna
  • 1/2 zacskó rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • újhagyma szárával
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • 1 db csirke leves kocka
  • majoranna
  • szerecsendió
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • liszt
  • tejszín
  • tejföl
  • trappista sajt
  • füstölt sajt
  • olíva olaj
  • fehér bor

Elkészítés:

A karalábék tetejét levágom, mivel a karalábé már nem annyira zsenge, a a héját is levágom, a belsejét fagylaltos kanállal kivájom, elhelyezem a forgácsokkal, levelekkel együtt egy nyél nélküli serpenyőben. Sózom, borsozom, szórok rá Vegetát, fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, morzsolt majorannát, szerecsendiót, morzsolok rá csirke húsleves kockát, öntök rá vizet, s fedő alatt párolom. A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem. A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olíva olajon megdinsztelem., majd hozzáadom a darált húst.  Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem. A sajtokat lereszelem.

A karalábét kiveszem a serpenyőből, a karalábé forgácsokhoz és a léhez öntök tejszínt, szórok bele kevés lisztet, öntök hozzá fehérbort, s felforralom.

A karalábékat visszateszem a serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, meglocsolom tejföllel, teszek rá reszelt sajtot, s a 180 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen), a végén grill fokozatban készre sütöm.





1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Imádom a töltött karalábét! Még nem csináltam, de remélem rövidesen sort kerítek rá, az igazság az hogy a férjuram annyira nem rajong érte így olyankor szoktam egy keveset csinálni, ha más előző napi ebéd maradt neki!

    VálaszTörlés