HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 27., kedd

Medvehagyma fesztivál - Orfű

Medvehagyma fesztivál - Orfű

Már több blogon megjelentek a medvehagymás ételek. Irigylem azokat, akik csak kimennek a közeli erdőbe, s szednek egy kosárral.

Én is mehetnék, ha nem is egy közeli erdőbe, nálunk a Sas-hegyen nincs medvehagyma, de Orfűre. Az igazság azonban az, hogy öregszem. Már nem vagyok olyan rugalmas. Szívem szerint megnézném ezt a fesztivált. Érdekes a programja, csábítóak a medvehagymás ételek, bemutatók, s a saját szedés lehetősége. Csak ne lenne ilyen messze (240 km!). Gyakorlatilag Budapest-Bécs távolság, de Bécs időben közelebb van, mert az utcánk végében ott a Budaőrsi út, s aztán végig autópályán lehet repeszteni Bécsig.

Ha valakit mégis érdekel, s közelebb lakik Pécshez, ill. Orfűhöz, mint én, annak ajánlom ezt a programot. A Muskátli vendéglő honlapján megtekinthető a műsor:

Medvehagyma fesztivál Időpont: 2012. március 30 - április 1.

Lehetséges, hogy mindjárt itt a medvehagyma? :)
Forrás: Mindmegette

Bár a saját kertünkben is van néhány tő medvehagyma, de még kicsik a levelei, ráadásul a feleségem a lányunknak akarja adni.

Úgyhogy, vagy lemondok róla, vagy marad a piac, ott viszont tavaly csaknem arany árban adták a medvehagymát.

3 megjegyzés:

  1. Tavaly én is piacon vettem, de szoktunk menni minden évben áprilisban a XI. kerületbe a Villányi úti Arborétumba ahol virágkiállítás és óriási virágvásár is van, már ott is vettem. Tényleg drága 300-400 forint egy csokor. Én csak pogácsát készítettem amibe tettem belőle, de mi nem vagyunk elájulva tőle, úgy hogy az idén engem nem fog el a láz, hogy minden gasztroblogger ebből készít ételt. Szóval belefőzve vagy sütve ételbe semmi különös, talán ha rávagdossuk egy kis libazsíros kenyérre, vagy valami krémbe, akkor finom, mert így tavasszal friss zöld, és arra mindenki ki van már éhezve. Nagy Bandó András Orfűn lakik, ő járkálhat az erdőbe, írt is egy kis könyvet a medvehagymáról.

    VálaszTörlés
  2. Nagy Bandó szerepel is a műsorban, a könyvét dedikálja. Tavaly is ott volt.

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon szeretem a medvehagymát, és itt (Kolozsváron) már láttam egy helyen a piacon, de szerencsém van, mert később, olcsón dobják utánad!

    VálaszTörlés