HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 24., szombat

Saláta reszelt sajttal, fetával, karamelizált, brandyvel flambirozott körtével, naranccsal és clementinnel

Saláta reszelt sajttal, fetával, karamellizált, brandyvel flambírozott körtével, naranccsal és clementinnel


Flambírozott körte mint dasszert.

Hozzávalók :
  • Eisberg Classic saláta
  • alma ecet
  • olíva olaj
  • reszelt trappista
  • feta
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1/2 körte
  • 1/2 narancs
  • 1 db clementin
  • vaj
  • cukor
  • méz
  • brandy

Elkészítés:

A salátát a tányér egyik oldalára púpozom, sózom, borsozom, szórok rá oreganot, locsolok rá almaecetet és olíva olajat, szórok rá reszelt trappistát, s morzsolok rá fetát.

A körtét, a narancsot, s a clementint félbevágom.

Egy serpenyőben vajat olvasztok, szórok rá cukrot, karamellízálom, ráteszem a gyümölcsöket, majd öntök rá mézet, végül brandyt, flambírozom.

Tálalom.



1 megjegyzés: