HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 14., szerda

In memoriam of Zseni, búcsú egy jóbaráttól

In memoriam of Zseni, búcsú egy jóbaráttól


Nagyon barátságos, ragaszkodó kutya volt, a legjobb barát. Imádta a reggeli közös sétákat, boldogan rohangált a Sashegy oldalában. Ha nagyon eltávolódott, visszaszaladt egy simogatásért, aztán bóklászott tovább.




 Ha néztem a TV-t, gyakran odaült a fotelem mellé, s várta, hogy megsimogassam a fejét. A háláját azzal mutatta ki, hogy megnyalta a kezemet, s puszit akart adni.

Családtag volt. A feleségem imádta, szinte gyerekként becézgette.




Ma éjjel óta nincs közöttünk. Március elsején volt 8 éves. A kertünkben temettük el, az előző kutyánk - Rocky - mellé. Kertünk legszebb virágai ott fognak virítani.

A feleségem az ő emlékére gyújtotta meg ezeket a gyertyákat a kandalló párkányán..


Remélem, Zseni most álmában az örök vadászmezőkön rohangál.



15 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom, hiányozni fog biztosan sokáig ! Nagyon rossz lehet most Nektek! Veletek érzek, mert mikor a mi kutyánk hagyott itt minket lányommal együtt betegje voltunk, de a mai napig tudunk úgy beszélni az emlékéről is hogy sírva fakadunk. Nem lehet elfelejteni !

    VálaszTörlés
  2. Jaj nagyon sajnálom, mélyen együttérzek veletek, nagyon szép kutyuska volt, azt hiszem sokáig nem lehet kiheverni egy imádott állat elvesztését, ők a társaink, mindig, bármi történjen is ragaszkodnak hozzánk és szeretnek bennünket feltétel nélkül. Nagyon nagy szomorúság ez nektek:-((((((

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom,együtt érzek veled.Pár éve én is elveszítettem a nagyon szívemhez nőtt német juhász kutyám.Kiskora óta én neveltem,majdhogynem velem nőtt fel,igazából 11évet élt,rengeteget játszottam vele,a szájába is simán betehettem a kezem,nem bántott,mindig jelzett ha bármi baj volt, hozzám dörgölőzött ha érezte,hogy bánatos vagyok,össze-vissza nyúzhattam,nem bánta és az utolsó perceinek szenvedését is én néztem végig.Nagyon megsirattam és évek óta már,de szoktam vele álmodni,sőt olyankor még beszélgetünk is:)
    :(

    VálaszTörlés
  4. Nagyon megrázott engem is a hír. Az én szuka kutyámat augusztusban kellett elaltatni, de azóta sem hevertem ki. És itt van még a párja, aki maholnap 17 éves lesz. Nem is tudom hogy fogom végig csinálni!
    Sok erőt Nektek, Zseni már átért a Szivárvány hídon!

    sherpa

    VálaszTörlés
  5. Nagyon sajnálom, gyönyörű kutyus volt! :)

    VálaszTörlés
  6. A korát tekintve nem volt még túl öreg, élhetett volna még.Sajnálom, hogy ilyen bánat ért benneteket.
    A virágokat látva majd mindig eszetekbe jut, akárcsak Rocky.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon sajnálom szegény kutyusotokat. Tudom milyen érzés mi is átéltük már. De arról nem írtál, hogy mi baja volt így hirtelen, mert korábban egy szóval sem említetted, hogy beteg lett volna vagy bármi. Nem olyan régen írtad, hogy a feleséged főzte neki a rántásos, fokhagymás bablevest.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon sajnálom, együtt érzek Veletek! Nagyon szép volt Zseni! Én is úgy tekintek a kutyusomra, mint jó barát, családtag. Sajnos mi is átéltük már ezt a szomorú eseményt elözö kutyáinkkal. Kitartást kívánok ezekben a nehéz pillanatokban!

    VálaszTörlés
  9. Én is nagyon sajnálom. Gyönyörű kutyus volt. Az elvesztése biztos nagy űrt hagy maga után. Sajnos 11 éve március 11-én mi is átéltük ugyanezt. A gyerekeimmel voltam otthon, egész nap játszottak a kutyával, majd hirtelen délután rosszul lett, nem tudtunk vele mit kezdeni, az orvos nem jött ki, de azért megvárta a férjemet, aki estefelé jött haza, elbúcsúzott tőle, és utána szép csendesen meghalt. Mi is a kertünkben temettük el. Most egy gyönyörű rózsabokor és egy kereszt van a sírján. Gyerekeim (igaz azóta már felnőttek) még ma is visznek neki virágot, Karácsonykor, halottak napján gyertyát gyújtanak, szóval nem is akarják elfelejteni. Szultán volt a neve. Sokáig nem is volt kutyánk. De 3 éve hozzánk szegődött egy foxi, jobban mondva ő talált ránk, hogy legyünk a gazdái, annyira ragaszkodott hozzánk. Azóta ő is teljes értékű családtag. Az egész család azóta is lesi minden kívánságát.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a kedves és együttérző hozzászólásokat. Sajnos nagyon megviselt a legjobb barátom elvesztése. Egy nagy űr maradt utána. Mindennap elmegyek a szokásos sétára, még ha lerövidítve is, de ez nem az igazi. Nem futkos körülöttem Zseni. Nem rohan vissza, mint amikor visszahívtam , bár volt, amikor érdekesebb dolgokat talált, s ment a maga útján. De, ha mégis jött, akkor boldogan rohant, s kis híján ledöntött a lábamról, amikor rám ugrott, s össze vissza akart nyalni.
    Nehéz ezt feldolgozni, hogy már nincs itt, nagyon magányosan érzem magam. A feleségem is nehezen viseli, meg is siratta, de neki ott vannak a barátnők, a rokonok. Ma is kiment a lányunkhoz Grazba, holnap átmegy a húgához Münchenbe. Én meg őrzöm a házat.
    marisz57: a korát tekintve tényleg nem volt még öreg, hiszen akár még ugyanennyit élhetett volna, főleg, hogy mindent, finom ételeket, vitaminokat megkapott, hogy hosszú élete legyen egészségben.

    VálaszTörlés
  11. Őszíntén sajnálom! Én is tudom, milyen elveszíteni egy igazi hűséges barátot. Nagyon szeretem a kutyákat. Zseni szép vizsla volt.

    VálaszTörlés
  12. Átérzem a fájdalmad. Én nem tudok róla írni még, két hete történ...Értelmetlen halál volt. Ha lesz erőm leírom, még most nem tudom. Isten nyugtassa a barátodat. Sajnálom.

    VálaszTörlés
  13. Lívia: Nem akartam untatni senkit, ezért nem írtam Zseni betegségéről. Már több mint másfél hónapja nem evett, holott elötte nagyon jó étvágya volt. A doki tanácstalan volt, vett tőle vért, csináltak ultrahang vizsgálatot, a diagnózis az volt, hogy májbeteg. De nem tudott semmit sem mondani. A feleségem elvitte egy másik dokihoz. Ő két naponta adott neki infúziót, s erősítő injekciót, mi meg fecskendővel etettük egy speciális étvágytalan kutyáknak készített pépes konzerv kajával, meg a feleségem által főzött húslevessel. Az étvágytalanságát azzal magyarázta, hogy torokgyulladása van. Szegény Zseni a végén már csont-bőr volt, a közel 40 kg-ról 22 kg-ra fogyott. Az utólsó elötti napon egy rövidített séta után már alig tudott hazajönni.
    Zseni még a halála napján is kapott infúziót, s erősítő injekciót, mi megetettük két adaggal. Késő este kihányt mindent, s éjjel már agonizált. Nyöszörgő, síró ugatást adott ki magából. Hogy szenvedésén enyhítsünk, a feleségem 3 órakor elvitte egy őrmezei dokihoz, aki elaltatta. Reggel temettük el a kertünkben.
    Egyértelmű, hogy a dokiknak fogalmuk sem volt, hogy mi okozza az étvágytalanságot, s nem tudták a kellő kezelést megadni.

    No de az embereknél sem jobb a helyzet, egy kimutatás szerint a kórházban kezelt, s meghalt betegek több mint 50 %-a estében az utólagos boncolás azt mutatja, hogy a betegek nem abban haltak meg, amivel kezelték őket. Itt tart az orvos "tudomány".
    Nekem is azt mondta a mélyvénás trombozisom után az Érsebészeti Klinikán az igazgatóhelyettes, ez nem betegség, hanem állapot, ezzel nem kell csinálni semmit. Rá néhány hónapra tüdőembóliám lett, csaknem rámentem. Pedig csak alvadásgátlót kellett volna felírni.

    VálaszTörlés
  14. Már vártam, hogy leírjad szegény kutyusotok baját. Ha a májával lett baja, akkor érthető, hogy nem volt étvágya, hiszen nem működött nála sem a méregtelenítés, sem az emésztés. Lehetséges, hogy nem megfelelő étrenden élt. Amit egyszer írtál és fel is voltál miatta háborodva, hogy a feleséged rántásos babot főz a kutyátoknak, hát az nem kutyának való eledel.
    A kutya házi állat, de nem eheti azt amit az emberek. Mi nem adtunk a kutyánknak semmit abból amit mi ettünk, pláne édességet, mert ezt is szokták.
    Egyébként igazad van se embernél se állatnál nincs valódi diagnosztizálás, csak találgatnak. A jó orvosok elhagyják az országot, Isten mentsen kórházba kerülni, mert elkezelik az embert. Most is nem olyan régen beszéltek a tv-ben arról a doktornőröl, aki nem ismerte fel az egyik betegnél a vércukormérő jelzését, azt hitte, hogy alacsony a vércukra és cukrosvizet itatott vele kétszer is egymás után miközben irtó magas volt és meghalt a beteg. Isten ments ilyen orvos kezébe kerülni.
    Visszatérve a kutyátokra, lehet, hogy úgy kezelték, hogy próbáljuk meg ezt, aztán meg azt, és mivel egyik sem az volt ami kellett volna, így belepusztult. Sajnálom szegényt. Ezek után mi a tervetek, kell még kutya?

    VálaszTörlés
  15. A babot végül is nem ette meg, mivel akkor már semmit sem evett.

    VálaszTörlés