HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 21., szerda

Csillagászati tavasz

Csillagászati tavasz

Immár beköszöntött a csillagászati tavasz is. Bár reggelenként még hideg van, a nap hatására gyorsan melegszik, s délután már a sokéves átlagot meghaladó a hömérséklet. Szinte nyárias az idő.

Remélhetőleg Sándor, József, Benedek megtették a magukét, és most már nem jön vissza a tél. Nem szeretnék úgy járni, mint amikor valamikor a '80-as évek közepén Húsvét tájékán hazajöttem Iránból egy értekezletre, s hoztam a családomat is. A feleségem megkérdezte, hogy mit csomagoljon. Mondtam, természetesen könnyű tavaszias ruhákat. Bokáig tocsogtunk a hóban és a latyakban.

A tavalyi bejegyzésem, melyen a perzsa új évről is megemlékeztem:

Március 21. - Csillagászati tavasz, perzsa új év

S ha már a Google is a tavaszt köszönti,


akkor én is kertünk virágaival:











4 megjegyzés:

  1. Kedves Endre 2012. szökőév és ezért ebben az évben nem 21-én van a csillagászati tavasz hanem 20-án volt, és legközelebb 2102-ben lesz március 21-én. Tehát elbúcsúzhatunk jó időre a március 21-i napéjegyenlőségtől.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lívia: Tudom. A bejegyzést még tegnap írtam, de akkor már elbújt a nap, így csak ma fotóztam. Mellesleg a Google is tegnap jelentette meg a logóját, ráadásul olvastam a Te bejegyzésedet is.

    Attól tartok 2102-ben már nem fogok március 21-én erről a napról megemlékezni.

    VálaszTörlés
  3. Jól van gondoltam, hogy tudod, de azért úgy gondoltam leírom ezt a hozzászólást. Sajnos sokan nem leszünk már 2102-ben, talán majd az unokák és azok közül sem minden korosztály, mert aki tegnap született unokaként vagy gyerekként ő is már 90 éves lesz - ha megéri - tehát attól függ, hogy ki mikor születik innentől kezdve, de ilyen az élet... Persze ezt sokan nem kísérik figyelemmel, kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy melyik napon volt vagy lesz a csillagászati tavasz.

    VálaszTörlés