HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 22., szerda

Nagyon rámjár a rúd

Nagyon rámjár a rúd

Nem elég, hogy a lumbágom, porckorong sérvem gyötör, s a köszvény a lábfejemet is megtámadta, két hete mindkét lábamon trombozis alakult ki. Emiatt már  ki sem tudtam mozdulni a házból, a kutya nagy bánatára. A feleségem csak egy kis kört tesz vele, azt is pórázon, amit ő nem igazán szeret, sőt utál.

És hogy az örömöm teljes legyen, vasárnap arra ébredtem, hogy a az arcom fele iszonyatosan eltorzult. Tavaly áprilisban már volt egy allergiás élményem, akkor a felső ajkam, s az orr alatti rész nővekedett többszörösére. A napot a Szt. Imre kórházban töltöttem étlen, szomjan, ahol össze-vissza szúrkáltak, intravénás injekciókkal és infuziókkal mulattam a napot, majd késő este szabadultam.

Ellenségeimnek sem kívánom ezt az élményt. Gyenge idegzetűek ne nézzék meg a fotókat. Nagyon randa vagyok. Pedig ezek a fotók már a kezelés után készültek, amikor a daganat már a felére apadt. Mára már majdnem teljesen rendbejöttem. Rettegek, hogy mikor jön a következő támadás. Az orvosok szerint akármikor újra kijöhet. S bár tudják, hogy mikre vagyok allergiás (pázsitfű, parlagfű, atka, kutyaszőr, kis mértékben, s ez elhanyagolható: tej), de hogy ezt a daganatot mi váltja ki, azt illetően teljesen tanácstalanok. Akár gyógyszerek is okozhatják.

No, de fő az optimizmus, a bloggolást, s a főzöcskézést  nem hagyom abba, rövidesen felteszem az újabb sertésmájas receptemet.



Elnézést, hogy nyavalyáimmal untattam a kedves látogatót, olvasót, de ki kivánkozott belőlem. Magamon kívúl nem igen tudom megosztani senkivel.

18 megjegyzés:

  1. Mielőbbi jobbulást kívánok neked:)

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást kívánok neked! És további jó receptelést!

    VálaszTörlés
  3. A porckorong sérveddel jó lenne, ha keresnél egy PROFI gyógytornászt! Komolyan mondom! Engem az mentett meg a gerinc műtéttől! Ha nincs, akkor adok elérhetőséget egy nagyon jóhoz! És ha VALÓBAN thrombosis van mindkét lábadban, azzal TILOS felállni és vérhígítót kell szedni!
    Írd meg a blogomba az e-mail címedet, ha kell az elérhetőség!

    sherpa

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom, hogy így megromlott az egészséged. De úgy látom, nem hagyod el magad - nagyon helyesen.
    Mielőbbi gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Endre! Sajnálom, hogy ilyen szörnyű napokat kellett átélned. Tényleg borzasztó, hogy a kor előrehaladtával az embernek milyen nyavalyái lesznek. Fiatalabb koromban én sem gondoltam volna. Most meg hol itt fáj, hol ott. De nagyon bátor vagy, hogy kutyaszőr allergiával kutyát tartasz! Azért szerencse, hogy optimista vagy, az mindenképpen fontos:)!!
    Mielőbbi gyógyulást kívánok, nagyon vigyázz magadra, hogy teljesen meggyógyulj, és utána jöhetnek a jobbnál jobb receptek, a finom italok, meg a férfi kollégák kedvére a szép csajok újra :D!!

    VálaszTörlés
  6. Ne azt mondjad hogy "rád jár a rúd". Ez most így jött ki, arra gondoljál hogy mire szép idő lesz, bizzál benne hogy akkor már teljesen egészséges leszel és nyírhatod majd a füvet. A betegségre ne koncentráljál csak pihenjél most és legyél önmagadhoz egy kicsit türelmesebb. Mielőbb akarjál meggyógyúlni !

    VálaszTörlés
  7. Hát, a trombózis elég veszélyes betegség. Ha valóban az van - sokszor csak annak mondják -- akkor az komoly kezelést igényel. Szigorú, hetekig tartó heparin származék injekció és utána talán egy életen át tartó Syncumar tabletta szedése. Mellette az első hetekben szintén szigorú ágynyugalom!!! / anyukámmal végig csináltuk /
    Ha ezen mentél át, akkor valóban az, ha nem így történt, akkor talán kisebb a veszély, de orvosi felügyelet akkor is kell.
    A porckorongsérvet lehet kezelni alternatívan, jót tesz a BEMER terápia, mert segíti a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítását és a gyógyszerek könnyebb - gyorsabb felszívódását. / nálam így történt /

    Jobbulást és kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Endre csodállak, és egyben örülök annak, hogy ennyi bajjal optimistán állsz a felsoroltakhoz. Fogadd meg az orvosok tanácsát és azon hozzászólásokat, akiknek már volt vagy van hasonló problémája. Minél hamarabb gyógyuljál meg és vigyázz magadra.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon sajnálom! Jobbulást kívánok!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a sok jó tanácsot. Nekem sajnos egyszer már volt mélyvénás trombozisom 1986-ban. Elötte infarktusom, majd utána, tüdőemboliám. Azota véralvadásgátlót szedek. Mint két éve egy CT vizsgálatnál kiderült agyi trombózisom is volt, nem tudni mikor. Szerencsére enyhe lefolyású lehetett, mert nem is vettem észre.
    No de, még mindig itt vagyok, s egy darabig még itt is akarok maradni, úgyhogy szorgalmasan kúrálom magam.
    De két napja rövid sétákra elmegyek a kutyával, bár kimélő életmódot kellene folytatnom, a lábamat felpocolni, s borogatni, de a kedves feleségem épp tegnap rámolt le, mi az, hogy csak fél órát sétáltunk. Amig nem tudtam közlekedni ő 15 percre vitte el a kutyát, pórázon, amit ő egyáltalán nem élvezett. Mi egy-másfélórát szoktunk sétálni, s akkor szabadon futkározhat.
    Az allergiám miatt már tavaly, amikor először dagadt fel a képem, azt mondták, hogy életmódot kell váltanom. Arra persze nem tudtak mit mondani, amikor megérdeztem, o.k. költözzek be a belvárosba, hogy ne kelljen fűvet nyírni. Pollen ott is van, a mérgező gázokról nem is beszélve. Altassam el a kutyát, dobjam ki a perzsa szőnygeimet? A főorvosasszony azt válaszolta, igen, de előtte szóljak neki, hogy elvihesse.

    VálaszTörlés
  11. Kedves Endre, ha a mostani trombózisos állapotban nem tartod be az utasításokat és fekvés helyett sétálsz, sajnos nem kizárt az újabb tüdőembólia.
    Feküdni azért kell, hogy a kialakult trombus rögzülni tudjon az ér falához és a későbbi járkálások közben az izom mozgások hatására ne mozduljon el.
    Végül is, a Te életed!

    VálaszTörlés