Rántott busa gombával, sült hagymás szalonnás krumplipürével
Hozzávalók- 1 kisebb szelet busa filé
- füstölt szalonna
- 4 db csiperke gomba
- 4 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- vaj
- só
- citrom
- paradicsom
- fodros petrezselyem zöld
- őrölt fekete bors
A krumplit felteszem főni héjában. A hagymát apróra vágom.
A filét 2 db-ba vágom, bedörzsölöm a szalonnával, sózom borsozom, csepegtetek rá citromot. Bepanírozom.
A krumplit megpucolom, összetöröm, sózom borsozom, hozzákeverem a hagymát és a vajat, megpirítom.
A serpenyőben megsütöm az apróra vágott szalonnát, majd ebben a zsíradékban megsütöm a halszeleteket, s a gombákat, a szalonna darabkákat a krumplihoz keverem.
Tálalok, a tányérra helyezek 1 szelet halat, mellé egy kupac krumplit, a gombákat, díszítem egy szelet citromkarikával, egy szelet paradicsommal, petrezselyem zölddel.
Biztosan nagyon finom lehetett a szalonna zsírjában kisütött hal. Ki fogom próbálni, ha legközelebb Legnagyobbikom busát fog.
VálaszTörlésNagyon finom, a kompozíció is tetszik! :)
VálaszTörlés