HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 11., szombat

Rántott busa gombával, sült hagymás szalonnás krumplipürével

Rántott busa gombával,  sült hagymás szalonnás krumplipürével

Hozzávalók
  • 1 kisebb szelet busa filé
  • füstölt szalonna
  • 4 db csiperke gomba
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • citrom
  • paradicsom
  • fodros petrezselyem zöld
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

 A krumplit felteszem főni héjában. A hagymát apróra vágom.
A filét 2 db-ba vágom, bedörzsölöm a szalonnával, sózom borsozom, csepegtetek rá citromot. Bepanírozom.
A krumplit megpucolom, összetöröm, sózom borsozom, hozzákeverem a hagymát és a vajat, megpirítom.
A serpenyőben megsütöm az apróra vágott szalonnát, majd ebben a zsíradékban  megsütöm a halszeleteket, s a gombákat, a szalonna darabkákat a krumplihoz keverem.
Tálalok, a tányérra helyezek 1 szelet halat, mellé egy kupac krumplit, a gombákat, díszítem egy szelet citromkarikával, egy szelet paradicsommal, petrezselyem zölddel.



2 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon finom lehetett a szalonna zsírjában kisütött hal. Ki fogom próbálni, ha legközelebb Legnagyobbikom busát fog.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom, a kompozíció is tetszik! :)

    VálaszTörlés