HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 27., hétfő

Fokhagymás tejszínes csirkemell krumpliágyon csőben sűtve

Fokhagymás tejszínes csirkemell krumpliágyon csőben sűtve

Hozzávalók :
  • 35 dkg csirkemell
  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • póréhagyma
  • tejszín
  • tej
  • trapista sajt
  • füstölt porenyica sajt
  • vaj 
  • 1/2 paradicsom
  • csípős hegyes zöld paprika
  • cseresznye paprika
  • petrezselyemzöld
  •  olíva olaj
  • só 
  • őrölt fekete bors 
  • őrölt fehér bors
  • örölt pirospaprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • őrölt kömény
  • kurkuma
Elkészítés:

A krumplit felteszem héjában főni, a hagymát, fokhagymát apróra, a pórét karikára vágom. Egy edényben elkészítem az öntetet: a tejszínt és a tejet összekeverem, szórok bele fehér borsot. A sajtokat lereszelem. A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, fűszerezem. Egy nyél nélküli serpenyöben a hagymákat üvegesre donsztelem, a húst fehéredésig elősütöm, félreteszem. A serpenyőt kivajazom, belekarikázom a krumplit, sózom, borsozom, ráterítem a hagymás csirkemellet,majd megint krumplit,ismét fűszerezem,  meglocsolom az öntettel.Rakok rá néhány szelet paradicsomot, paprikát, s vágok rá cseresznyepaprikát.

180 fokora előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm, 35 perc után rászórom a reszelt sajtot, s kevés prézlit, majd 5 perc elteltével grill fokozaton aranybarnára pirítom. .



3 megjegyzés:

  1. Ez finom!!!! Így szeretjük mi is, füstölt sajt nélkül.:))

    VálaszTörlés
  2. Jó kombináció! Én sokszor előnyben részesítem a füstölt sajtot, a natúrral szemben, főleg szárnyasokhoz, karakteresebb az étel tőle.

    VálaszTörlés