Fokhagymás tejszínes csirkemell krumpliágyon csőben sütve
Hozzávalók :- 35 dkg csirkemell
- 6 db nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- póréhagyma
- tejszín
- tej
- trappista sajt
- füstölt porenyica sajt
- vaj
- 1/2 paradicsom
- csípős hegyes zöld paprika
- cseresznye paprika
- petrezselyemzöld
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt fehér bors
- őrölt pirospaprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- őrölt kömény
- kurkuma
A krumplit felteszem héjában főni, a hagymát, fokhagymát apróra, a pórét karikára vágom. Egy edényben elkészítem az öntetet: a tejszínt és a tejet összekeverem, szórok bele fehér borsot. A sajtokat lereszelem. A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, fűszerezem. Egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat üvegesre dinsztelem, a húst fehéredésig elősütöm, félreteszem. A serpenyőt kivajazom, belekarikázom a krumplit, sózom, borsozom, ráterítem a hagymás csirkemellet,majd megint krumplit,ismét fűszerezem, meglocsolom az öntettel. Rakok rá néhány szelet paradicsomot, paprikát, s vágok rá cseresznyepaprikát.
180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm, 35 perc után rászórom a reszelt sajtot, s kevés prézlit, majd 5 perc elteltével grill fokozaton aranybarnára pirítom. .
Ez finom!!!! Így szeretjük mi is, füstölt sajt nélkül.:))
VálaszTörlésÓóóóó! Nagyon guszta!
VálaszTörlésJó kombináció! Én sokszor előnyben részesítem a füstölt sajtot, a natúrral szemben, főleg szárnyasokhoz, karakteresebb az étel tőle.
VálaszTörlés