HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 16., csütörtök

Rántott sertésvelő

Rántott sertésvelő


Egy finom belsőség.

Hozzávalók :
  • 25 dkg sertésvelő
  • 1 db tojás
  • liszt
  • prézli
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • majonéz

Elkészítés:

A sertésvelőt langyos vízben megmossuk, a hártyáját eltávolítjuk, kettőbe, vagy kisebb szeletekre vágjuk.

Sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk és forróolajban megsütjük.

Azonnal tálaljuk. A tetejére nyomunk majonézt. Köretként lehet hozzá krumplipürét, sült krumplit, petrezselymes sós krumplit, majonézes krumplit, párolt rizst stb. adni. Díszítésként tehetünk a tányérra citromkarikát, petrezselymet.

Én most kenyérrel és ecetes uborkával fogyasztottam.

3 megjegyzés: