Sertésmáj makói módon, sült krumplival
Imádom a sült hagymás ételeket. A karamelízálódott hagyma édeskés íze a chili csípősségével remekül passzol a fűszeres májhoz.
Hozzávalók :
- 45 dkg sertésmáj
- 2 fej nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db közepes krumpli
- 1 tk mustár
- majoránna
- kakukkfű
- petrezselyem
- chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 2 ek disznózsír
- liszt
Elkészítés:
A krumplit héjában felteszem főni, a májat megmosom, 3 szeletre vágom, borsozom. A hagymát karikákra vágom, lisztbe mártom. A fokhagymát apróra vágom.
Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, félreteszem.
A krumplit megpucolom, a serpenyőbe szeletelem, teszek rá egy kevés zsírt, sózom, borsozom, megsütöm. Szórok rá paprikát, apróra vágott petrezselymet és petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.
A májat bekenem mustárral, szórok rá majoránnát és kakukkfűvet, grillserpenyőben zsíron apróra vágott fokhagyma kíséretében mindkét oldalán megsütöm, kb. 12 percig, úgy, hogy kívül kérges, belül omlós legyen.
Tálaláskor teszek a tányérra 1 szelet májat, sózom, szórok rá piros paprikát, halmozok rá a sült hagymából, s mellé teszem a sült krumplit. Díszítem a chili paprikával.
Ma nekem főztél Endre! Köszönöm!
VálaszTörlésRég ettem, szeretem nagyon.
VálaszTörlés