HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 17., péntek

Sertésmáj makói módon, sült krumplival


Imádom a sült hagymás ételeket. A karamelízálódott hagyma édeskés íze a chili csípősségével remekül passzol a fűszeres  májhoz.

Hozzávalók :
  • 45 dkg sertésmáj
  • 2 fej nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 db közepes krumpli
  • 1 tk mustár
  • majoránna
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 2 ek disznózsír
  • liszt

Elkészítés:

A krumplit héjában felteszem főni, a májat megmosom, 3 szeletre vágom, borsozom. A hagymát karikákra vágom, lisztbe mártom. A fokhagymát apróra vágom.

Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, félreteszem.

A krumplit megpucolom, a serpenyőbe szeletelem, teszek rá egy kevés zsírt, sózom, borsozom, megsütöm. Szórok rá paprikát, apróra vágott petrezselymet és petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.

A májat bekenem mustárral, szórok rá majoránnát és kakukkfűvet, grillserpenyőben zsíron apróra vágott fokhagyma kíséretében mindkét oldalán megsütöm, kb. 12 percig, úgy, hogy kívül kérges, belül omlós legyen.

Tálaláskor teszek a tányérra 1 szelet májat, sózom, szórok rá piros paprikát, halmozok rá a sült hagymából, s mellé teszem a sült krumplit. Díszítem a chili paprikával.


2 megjegyzés: