HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 24., péntek

Vörösboros zöldségleves gazdagon, míves parasztkolbásszal

Vörösboros zöldségleves gazdagon, míves parasztkolbásszal

Hozzávalók :
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány szelet póréhagyma
  • póréhagyma zöldje
  • 1 db karalábé
  • 4 db karalábé levél
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db étkezési piros paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • petrezselyem levél
  • chili paprika
  • füstölt szalonna bőrével 
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt köménymag
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • egy szál míves parasztkolbász
  • olíva olaj 
  • vörösbor
Elkészítés:

A vörös hagymát és a fokhagymát apróra vágom. A póréhagymát, a gyökér zöldségeket, paprikákat és a kolbászt karikázom, a zellert, karalábét, paradicsomot és a  szalonnát kockára vágom, a petrezselymet és a karalábé leveleket aprítom.
Egy lábasban az olajon megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymákat, végül a zöldségeket. Fűszerezem, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a kolbászkarikákat, öntök bele vörösbort.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése