Vörösboros zöldségleves gazdagon, míves parasztkolbásszal
Hozzávalók :- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- néhány szelet póréhagyma
- póréhagyma zöldje
- 1 db karalábé
- 4 db karalábé levél
- 1/4 kelkáposzta
- 1 szelet zellergumó
- 1 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db étkezési piros paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- petrezselyem levél
- chili paprika
- füstölt szalonna bőrével
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt köménymag
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- egy szál míves parasztkolbász
- olíva olaj
- vörösbor
A vörös hagymát és a fokhagymát apróra vágom. A póréhagymát, a gyökér zöldségeket, paprikákat és a kolbászt karikázom, a zellert, karalábét, paradicsomot és a szalonnát kockára vágom, a petrezselymet és a karalábé leveleket aprítom.
Egy lábasban az olajon megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymákat, végül a zöldségeket. Fűszerezem, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a kolbászkarikákat, öntök bele vörösbort.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése