Sült szalonnás sertésmáj, sült krumplival
Egyik kedvencem a belsőségek közül.
Hozzávalók :
- 1 db kisebb sertésmáj (kb. 25 dkg)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 6 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- olíva olaj
Elkészítés:
A krumplit felteszem héjában főni. A májat megmosom, két szeletet vágok belőle. A szalonnából szeleteket vágok, bevágom. A hagymát karikára vágom.
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát kisütöm, a fokhagymával együtt.
A krumplit megpucolom, szeletelem. A szalonna zsírjában megsütöm. Majd megsütöm a májat is.
Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, rá sült szalonnát, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, ráteszek egy sült fokhagymát, melléhalmozom a krumplit és a hagymát, szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket. Díszítem chili paprikával.
Sertésmájat ritkán szoktam sütni, de ez így nagyon finom lehet ezzel a sültkrumplival. Nagyon guszta! Csirkemájat többször szoktam készíteni akár rántva akár reszteltnek.
VálaszTörlésNem volt túl fárasztó a főzés?
Miután magad uram, ha szolgád nincs, megpróbálom nem elhagyni magam.
VálaszTörlésDrága feleségem, ahelyett hogy segítene, épp ma verte ki a dilit, hogy a fözeléklevesnél, amit ma főztem, bűdöset csináltam.
VálaszTörlésÉn szeretem a resztelt májat, pástétomot, készíteni is szoktam. Gyors, finom!
VálaszTörlés