HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 23., csütörtök

Sült szalonnás sertésmáj, sült krumplival

Sült szalonnás sertésmáj, sült krumplival


Egyik kedvencem a belsőségek közül.

Hozzávalók :
  • 1 db kisebb sertésmáj (kb. 25 dkg)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 6 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • olíva olaj

Elkészítés:

A krumplit felteszem héjában főni. A májat megmosom, két szeletet vágok belőle. A szalonnából szeleteket vágok, bevágom. A hagymát karikára vágom.


Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát kisütöm, a fokhagymával együtt.

A krumplit megpucolom, szeletelem. A szalonna zsírjában megsütöm. Majd megsütöm a májat is.

Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, rá sült szalonnát, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, ráteszek egy sült fokhagymát, melléhalmozom a krumplit és a hagymát, szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket. Díszítem chili paprikával.

4 megjegyzés:

  1. Sertésmájat ritkán szoktam sütni, de ez így nagyon finom lehet ezzel a sültkrumplival. Nagyon guszta! Csirkemájat többször szoktam készíteni akár rántva akár reszteltnek.
    Nem volt túl fárasztó a főzés?

    VálaszTörlés
  2. Miután magad uram, ha szolgád nincs, megpróbálom nem elhagyni magam.

    VálaszTörlés
  3. Drága feleségem, ahelyett hogy segítene, épp ma verte ki a dilit, hogy a fözeléklevesnél, amit ma főztem, bűdöset csináltam.

    VálaszTörlés
  4. Én szeretem a resztelt májat, pástétomot, készíteni is szoktam. Gyors, finom!

    VálaszTörlés