HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 10., péntek

Rántott afrikai harcsa sült hagymás krumplipürével

Rántott afrikai harcsa sült hagymás krumplipürével

Hozzávalók :
  • 1 szelet afrikai harcsafilé
  • 6 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • olíva olaj
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • vegyes savanyúság
Elkészítés:

 A krumplit felteszem főni héjában. A hagymát apróra vágom.
A filét 3 db-ba vágom, sózom borsozom, csepegtetek rá citromot. Bepanírozom.
A krumplit megpucolom, összetöröm, sózom borsozom, hozzákeverem a hagymát és a vajat, megpirítom.
A halszeleteket olajban megsütöm.
Tálalok, a tányérra helyezek 1 szelet halat, mellé egy kupac krumplit, s a savanyúságot.. A halra nyomok majonézt.



2 megjegyzés:

  1. Egyszerű, gyors, finom!Igyekezz meggyógyulni, a sétára nemcsak a kutyának van szüksége, de a gazdinak is jót tesz!

    VálaszTörlés
  2. Ez így igaz. Az egy-másfélórás sétára nekem is szükségem van, pláne, hogy ma már semmit sem sportolok. Csak az a baj, hogy még a házon belül is kínlódás a közlekedés. Ma a fizikotherápiás kezelést is kihagytam.

    VálaszTörlés