HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 17., péntek

Vanília puding sárgabarack befőttel

Vanília puding sárgabarack befőttel


Egyszerű, finom desszert.

Hozzávalók :

  • 1 tasak (5 dkg) vanília puding por
  • 0,5 l tej
  • kevés cukor
  • citrom
  • sárgabarack befőtt

Elkészítés:

Egy edényben feltesszük a tej zömét forrni. A sárgabarackokat szeletekre vágjuk.

Kevés hideg tejben a pudingot csomó mentesre keverjük, adunk hozzá kevés cukrot (el is hagyható), csepegtetünk bele citromot, majd a forró tejhez öntjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, míg a kívánt sűrűséget elérjük.

A pudingot beleöntjük egy kehelybe, egy kivételével beletesszük a barackokat. Amikor kihűlt, s megdermedt, díszítésként rátesszük a közepére a barackot. Hidegen fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése