HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 11., szombat

Meg lehet élni 47000 Ft-ból!

Meg lehet élni 47000 Ft-ból!


Utána számoltam. Igaza van Matolcsy miniszter úrnak!. Tényleg meg lehet élni 47000 Ft-ból, ha nem is nagyon jól, mint ahogy ő állítja, de szerényen.

Csupán az alábbi feltételeknek kell eleget tenni.

1./ Az ember hajléktalan. Jó időben Isten szabad ege alatt élvezi a természet lágy öle által biztosított egészséges életet. Zord időben választhat a fagyhalál, vagy egy hajléktalan szálló között. Ezzel a teljes rezsi költség megtakarítható. Nem kell a villany, gáz, víz, csatorna, hulladék kezelési díj számláival bíbelődni.
2./ Az ember egyedül él, se élettársa, se gyereke,  se kutyája, se macskája.
3./ Az ember makk egészséges, nem költ olyan felesleges dolgokra, pl.  mint gyógyszer, gyógykezelés (egyre több szolgáltatás, termék nem támogatott a TB által!).
4./ Az ember nem vásárol ruhaneműt, minek a hivalkodó divatot követni, némi szerencsével kap majd valamely szeretetszolgálattól, vagy jószívű emberektől uraságtól levetett holmit.
5./ Az ember megtartóztatja magát minden hívságos fényűző dologtól, amire tulajdonképpen semmi szükség, rádió, televízió, mobiltelefon, internet. stb.
6./ Az ember nem hogy saját autót, de tömegközlekedést sem vesz igénybe. Minek kimozdulni. A legjobb, otthon!
7./ Az ember nem szórja a pénzét olyan felesleges dolgokra, mint kultúra: színház, mozi, hangverseny stb. Nem vásárol könyvet. Minek az, csak butít, s nyomorba dönt!
8./ Az ember nem hódol semmilyen káros szenvedélynek, nem dohányzik, nem fogyaszt édességet,  nem iszik kávét, üdítő italokat, pláne szeszes italt..
9./ Nem él társadalmi életet, nem jár étterembe, rendezvényekre, nem megy kirándulni.
10./ Az ember nem képezi tovább magát .(Ma már minden költségtérítéses!) Az államnak amúgy is alulképzett emberekre van szüksége. (Az iskolai korkötelezettség leszállítása, felsőoktatási keretszámok drasztikus lecsökkentése egyértelműen ezt bizonyítják.)
11./ Az ember nem megy szabadságra, nyaralni, üdülni, minek az, ott a természetbeni otthona, ahol meghúzza magát
12./ Az ember nem vásárol ajándékot szeretteinek, elég ha csak a természetben leszakítunk egy szál mezei virágot.
13./ Az ember még csak levegőt sem vesz, hiszen azt is meg fogják adóztatni, egyébként is a levegő szennyezettsége miatt főpolgármsterünk elrendelte a készültségi fokozatot.

Ezek után már csak azt kérdezem, mivel nem kívánom a listát folytatni, kinek van kedve így élni? Egy ilyen Magyarországot akarunk?

Végezetűl azt kívánom, hogy Matolcsy úr élete végéig havi 47000 Ft-ból éljen. Na jó, a jó szívem visz a sirba! Az éves inflációval nővelhető lenne a bére, mint az én nyugdíjam. Bár érdekes ez a fogyasztói kosár, a közüzemú számláim jóval nagyobb mértékben nővekedtek, mint a nyugdíjam, s a bevásárlásnál is jóval többet hagyok ott. Nem elég, hogy az ÁFA 2 %-kal nővekedett, de minden élelmiszer jóval drágább lett, hiába igyekszem mindig az akciós termékekbők vásárolni.

 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó felsorolás és még lehetne folytatni kár, hogy az illetékes Úr nem olvassa. Tedd fel a Facebookra, ennek legalább lenne értelme, mert hogy annyi baromság van fent, ami nem tudom, hogy ki a fenét érdekel...

    VálaszTörlés
  2. Hol hallottad Matolcsyt, hogy ezt mondta? Csak mert Matolcsy nem mondta ezt. Ugyanis ezt jelenleg csak Szekeres Imre állítja, hogy ezt mondta Matolcsy. Ugye nem gondolod, hogy feltétlen el is kell neki hinni, mert ha ő ezt mondja, akkor az biztos úgy is történt. Persze ezt felkapták hozzád hasonlóan sokan és folyik mindenhonnan ez az ostobaság anélkül, hogy tudnánk, van-e valóságalapja. Esetleg levágták a mondat második felét, ami teljesen más kontextusba helyezné az állítottakat.
    Ez nem azt jelenti, hogy jó ember lenne Matolcsy vagy jó lenne nekünk, hogy ő miniszter, nem. Csak annyit, hogy hazugságot terjeszteni legalább akkora bűn, mint ilyen "47 ezerből meg lehet élni" kijelentéseket tenni.
    Egyszer már volt egy ilyen eset, amikor a vége az lett, hogy mikor bebizonyosodott, hogy nem mondott a fideszes azt amit, akkor az MSZP-s közölte, hogy "De mondhatta volna".

    VálaszTörlés
  3. Egyik kutya, másik eb! Mondta, vagy sem, a lényegen mit sem változtat, ők ott jól megélnek a pénzükből, és azon vannak, hogy nekünk jobb legyen, aha, ja! Nem jön össze?! ó, bocsi! Nekünk meg egyre nehezebb, az árak az egekben, a fizetésünk a béka s..ge alatt. :((( Én nagyvonalúbb lennék velük, vihetik a fizetésemet(egészségügy), a férjem rokkantnyugdíját(sajnos valóban beteg, de azért ezt most felül fogják bírálni, már jött a levél, döbbenet!!!), és a családi pótlékomat is adom még, az ezeréves autómmal, és a jelzáloghitelemmel terhelt házamat. Mutassa meg, hogy kell megélni belőle!?!?!
    Ahh, tudtam, hogy nem kéne elolvasnom ezt a bejegyzést, most is csak én jártam rosszul, mert jól felidegesítettem magam...

    VálaszTörlés
  4. Minden soroddal, szavaddal egyetértek, és ezt kívánom a Matolcsy úrnak én is, hogy így éljen élete végéig:-)))
    Tényleg tedd fel a facebookra, azonnal lájkolni fogom:-)))

    Fényesnek innen üzenem, hogy nem a Szekeres úr találta ki, én a saját fülemmel hallottam az ATV esti híradójában, mutatták amikor ezt úgy mellesleg mondta több más minden mellett, azt hittem rosszul hallok:-)))
    Attól még, hogy van egy rossz tapasztalata Fényesnek az nem jelenti azt, hogy minden kitaláció és hazugság, talán azt vegye számba, hogy amióta a Fidesz van hatalmon azóta mennyi de mennyi hazugság ömlik ránk és már eltelt 2 év és még mindig a Gyurcsányra mutogatnak vissza, meg a Bajnaira, aki rendbevágva adta át az országot ezeknek a dilettáns őrülteknek. Most már láthatjuk milyen országot akarnak ránk erőltetni:-)))

    Csillának igaza van részben,az egyik kutya... stb.-vel, de azért jobban éltünk 3 éve azt hiszem, valamint ez a szégyenteljes kampány sem volt amit a rokkantnyugdíjasokkal művelnek, hogy a többiről most ne beszéljek:-)))
    Felháborító és vérlázító:-))))

    VálaszTörlés
  5. Az eredeti mondat, amit a jegyzőkönyv szerint Matolcsy mondott:
    "Miután például a 28500 forintos munkanélküliség esetén járó járandóság helyett, ami most csökkent, 47000 forintos tényleges bért kap majd a Start-munkaprogramban résztvevő 205000 ember, ez kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28500 forintból - rejtélyes módon - de meg tudtak élni."

    Kérdezném:
    Hol van ebben az benne, hogy 47000 forintból meg lehet élni???

    Már megint az ellenzék alkotott aljas módon kiforgatva a szavakat, más jelentést adva ezzel.
    Matolcsy csak annyit mondott, hogy aki eddig megélt a 28500 forintból, az könnyebben fog gazdálkodni a majdnem kétszer ennyi 47000-ből.

    "kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti..."

    Nem állított olyat, hogy nagyon jól, ez már csak a róla terjesztett aljas pletyka.
    Azt mondta, hogy kifejezetten szerény... Ez az én szótáramban valami olyasmit jelent, hogy épp hogy csak elég arra, hogy majdnem megéljünk...

    Kedves blogíró! Vigyázz, mert az internet a sok jó mellett a sok rossz terjesztésére is jó!

    Nézz utána legközelebb, ha valakiről ilyet állítasz, hogy tényleg mondott-e ilyet!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Anikó!

    Innen üzenem, hogy, mint általában az MSZP-sek, Te sem mondasz igazat. Mivel a mondat nem hangzott el, nem hallhattad a saját füleddel. De hogy cirkuszt gerjessz és alátámaszd a Fideszről szóló többi állításod igazát, simán leírod, hogy Te bizony hallottad a saját füleddel. Természetesen Neked nem fog számítani, hogy ezt nem mondta Matolcsy, ugyanúgy rühelleni fogod a mostani vezetést, ami nem is baj, csak az a baj, ha nem mondasz igazat. Mert az az összes többi véleményedet is érdektelenné teszi.

    VálaszTörlés
  7. Lázár: Nem lehet megélni 47 ezer forintból
    Negyvenhét ezer forintból nem lehet megélni – ismételte el többször is hétfői sajtótájékoztatóján Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.
    Akkor most lehet, vagy nem leht. Ez itt a kérdés.

    VálaszTörlés
  8. Simán meglehet élni 47000 ft-ból, másfél éve még a Zalaegerszegi Flextronicsnál dolgoztam 4 müszakba igaz levonták a 2 gyerek után a gyerektartást így az átlagkeresetem 30000 ft volt.
    Eböl a pénzből hárman éltünk meg.
    Túl éltem, igaz mindenféle segélyt kértem és mások is segítettek.

    VálaszTörlés