HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. november 11., vasárnap

Libával készült ételek Márton-napra: 16 recept

Libával készült ételek Márton-napra: 16 recept

Márton napja van, s ilyenkor libát kell enni, ha nem akarunk egész nap szegények lenni.

Nos, ha már a mai nap nem követtem ezt a"szabály"-t, akkor legalább összeállítottam egy listát a libából készült ételeimről az elmúlt 8 év blogbejegyzéseiből:

Mártonnapi libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével



Libapörkölt

Ma ismét libacomb volt mazsolás rizzsel és brandyvel karamellizát gyümölcsökkel



Libacomb fehérboros savanyított káposztával, sült krumplival, brandys karamellizált almával és körtével



Sült libacomb fehérboros párolt káposztával, krumplipürével, áfonyás sárgabarackkal és sült céklával



Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel, mazsolás rizzsel



Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztával



Libanyak leves gazdagon;



Strasbourgi (libamájkrémmel töltött) tojás, paprika és paradicsom



Sült libamáj



Brandyben áztatott sült libamáj, lila hagymával, fehér kenyérrel



Libamáj pástétommal töltött, sajttal megszórt gombafejek rizzsel



Sült libamáj majonézes tojással saláta ágyon



Sült kacsaszárnytő és libamáj zöldségekkel



Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen



Sajtos libamájpástétommal töltött paprika



És végül, bár ez nem liba, de úgy készül, mint a ludaskása:

Kacsás kása farhátból




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése