Márton napja van, s ilyenkor libát kell enni, ha nem akarunk egész nap szegények lenni.
Nos, ha már a mai nap nem követtem ezt a"szabály"-t, akkor legalább összeállítottam egy listát a libából készült ételeimről az elmúlt 8 év blogbejegyzéseiből:
Mártonnapi libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével
Libapörkölt
Ma ismét libacomb volt mazsolás rizzsel és brandyvel karamellizát gyümölcsökkel
Libacomb fehérboros savanyított káposztával, sült krumplival, brandys karamellizált almával és körtével
Sült libacomb fehérboros párolt káposztával, krumplipürével, áfonyás sárgabarackkal és sült céklával
Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel, mazsolás rizzsel
Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztával
Libanyak leves gazdagon;
Strasbourgi (libamájkrémmel töltött) tojás, paprika és paradicsom
Sült libamáj
Brandyben áztatott sült libamáj, lila hagymával, fehér kenyérrel
Libamáj pástétommal töltött, sajttal megszórt gombafejek rizzsel
Sült libamáj majonézes tojással saláta ágyon
Sült kacsaszárnytő és libamáj zöldségekkel
Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen
Sajtos libamájpástétommal töltött paprika
És végül, bár ez nem liba, de úgy készül, mint a ludaskása:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése