Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel, mazsolás rizzsel
Kicsit megkésve, de elkészült a Márton napi libacombom.Hozzávalók :
- 1 db libacomb
- 3 db szilva
- 1 db alma
- 1 ek libazsír
- 1 dl fehérbor
- 1 ek vaj
- 1 ek cukor
- 1 tk méz
- 0,5 bögre rizs
- 2 tk mazsola
- 2 db krumpli
- 3 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
A combot sózom, borsozom, beteszem egy serpenyőbe, rákanalazok zsírt és rárakom a zöldfűszereket. Beteszem a hűtőbe.
Másnap öntök rá egy kevés vizet, s lefedve sütöm egy órát. Közben megfőzöm a krumplit, megpucolom.
A rizst a mazsolával felteszem főni. Megsózom.
A szilvát félbevágom, kimagozom, az almát nyolcadolom, a csutkát kivágom. Egy serpenyőben vajon cukor és méz hozzáadásával karamellizálom.
A libacombra ráöntöm a bort, s beteszem a sütőbe további félórára Időnként meglocsolom a szafttal. A vége felé mellérakom a krumplikat.
Tálaláskor a tányérra teszem a combot, a krumplikat és gyümölcsöket, s egy kupac rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése