HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. november 15., szombat

Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel, mazsolás rizzsel

Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel, mazsolás rizzsel

Kicsit megkésve, de elkészült a Márton napi libacombom.

Hozzávalók :
  • 1 db libacomb
  • 3 db szilva
  • 1 db alma
  • 1 ek libazsír
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 tk méz
  • 0,5 bögre rizs
  • 2 tk mazsola
  • 2 db krumpli
  • 3 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A combot sózom, borsozom, beteszem egy serpenyőbe, rákanalazok zsírt és rárakom a zöldfűszereket. Beteszem a hűtőbe.

Másnap öntök rá egy kevés vizet, s lefedve sütöm egy órát. Közben megfőzöm a krumplit, megpucolom.

A rizst a mazsolával felteszem főni. Megsózom.

A szilvát félbevágom, kimagozom, az almát nyolcadolom, a csutkát kivágom. Egy serpenyőben vajon cukor és méz hozzáadásával  karamellizálom.

A libacombra ráöntöm a bort, s  beteszem a sütőbe további félórára  Időnként meglocsolom a szafttal. A vége felé mellérakom a krumplikat.

Tálaláskor a tányérra teszem a combot, a krumplikat és gyümölcsöket, s egy kupac rizst.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése