HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 6., vasárnap

Resztelt csirkemáj Budapest módra

Resztelt csirkemáj Budapest módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj                                                     
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db hegyes erős paprika
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db nagy chili paprika
  • gomba
  • zöldborsó
  • Vegeta
  • őrölt erős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • chili szósz
  • petrezselymes fokhagyma fűszerkeverék
  • petrezselyem
  • fűszerolaj
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • tejföl
Elkészítés:

Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát és bacont, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chili paprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat és a paradicsomot, borssal, pirospaprikával,  majorannával, kakukkfűvel ízesítem. Rövid dinsztelés után beleöntöm az alaposan megmosott,  s darabolt májat, a kettévágott kicsi gombát és a zöldborsót,  tovább párolom. Amikor már majdnem kész, ráöntöm a vörösbort, s ételízesítőt szórok rá.
Tálaláskor lehet rátenni tejfölt.
Petrezselymes főtt krumplival és uborkasalátával fogyasztom.

3 megjegyzés:

  1. Kedves mellisina2!
    Szívesen látlak!
    De valami nem stimmel a saját webhely linkelésével. Ha ráklikkelek, az az üzenet jön, hogy sajnos a keresett webhely nem létezik, majd: Oops! The Page Can Not Be Found!
    Szerettem volna egy díjat küldeni neked, de nem tudtam a blogodra belépni.

    VálaszTörlés
  2. Ez a recept nagyon kelemes emleket idezet bennem, eloszor resztelt csirkemajat a baratnom
    Iren, Dunafoldvar-rol csinalt nekem ket evel ezelot ,koszonom hogy eszembe jutattad aszt a
    kelemes napot, most ki fogom probalni en is!

    Az elozo bejegyzesnel mar ettem a betuket
    oljan jo hatasal volt ram a recept!

    VálaszTörlés