HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 19., szombat

Gasztrotúra Isztambulba

Gasztrotúra Isztambulba
A VISTA hírlevelében találtam ezt az ínycsiklandó utazási ajánlatot., amely a valódi török konyha élvezetét ígéri, sajnos elég borsos áron, ráadásul csak félpanziós (a 4 vacsora még további kb. 31000 Ft), s még az úti költség sincs benne. Nem reklámozni akarom a VISTA-t, de miután gasztro témáról van szó, s hátha valakit érdekel, közzé teszem

Ha szereti a török konyhát, a bazárok színes világát és a velük járó könnyed hangulatot, a halmokban álló, különleges fűszereket és a szemet gyönyörködtető színeket és formákat, szeretni fogja ezt az utat.
Ez az út más, mint a többi: nem hagyományos városnézésre indulunk. Isztambul felfedezéséhez minden érzékszervünket bevetjük. Különleges helyeket, ízeket, titkokat ismerhet meg, ha velünk tart.

A gasztronómiai program gasztrotársunk -  Fűszeres Eszter - felügyeletével és  ajánlásával jött létre.

Tovább a teljes ajánlatra -->

A kép Fűszeres Eszter honlapjáról való

3 megjegyzés:

  1. Szaporán kapkodtam a levegőt midőn e csillagászati összeget megpillantottam!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Márta!
    Most már lrtem, miért kattantál rá oly gyorsan az isztanbuli témájú bejegyzésemre. Külkeresként többször is voltam Isztanbulban, s egyszer Izmirben, de több mint 30 évvel ezelőtt. Szívesen kimennék újra, nekem tetszett, de ez az ár tényleg mellbevágó.
    Egyébként kívánom, hogy találd meg a boldogságot férjed oldalán új otthonodban.

    VálaszTörlés
  3. Valóban nem olcsó, ez tény. Csalóka az ár, mert a magyar utasok megszokták, hogy az isztambuli tömegajánlatok ettől olcsóbbak. Ennek oka van. A tömegajánlatok kelet-európaiaknak fenntartott, olcsó(bb) szállodákról, egyéniségmentes konzervajánlatokról szólnak és nem ritka, hogy a csoport létszáma felszalad 40-50-re. Ez áll az olcsóság mögött: egyszerűsés és nagy számok. A Vista túra egyedi és nem ez a kategória. Sokkal realisztikusabb a saját kategóriájának áraival összevetni (kis csoport, igényes szálloda, egyedi és testre szabott programok, exkluzivitás) - és kiderül, hogy töredékébe kerül, mint amennyiért ezt máshol kínálják. Mivel nálunk nincs konkurense, mert más nem csinál ilyeneket, csak külföldi példákkal lehet összevetni - arra meg rögtön jön a válasz, hogy ott mások a fizetések. IGaz. De akkor is érdekesek az arányok: egy angol utazásszervező cégnél a tömegutakat pontosan annyiért lehet megkapni, mint nálunk. Az ilyen, speciális dolgok ára viszint ehhez képest minimum háromszoros. Ez számomra két dolgot jelent: 1, nekik van pénzük, nekünk meg nincs. 2, jobban becsülik az egyediséget és hajlandóak (és képesek) megfizetni, ha valami olyasmit kapnak, amit ők akkor sem tudnának egyénileg megszervezni, ha fél évig semi mást nem csinálnának, csak a netet bújnák, plusz néhány hónapra előzőleg kiutaznának előtanulmányokat készíteni ehhez az úthoz. Nyilván nem elvárás mögélátni, de egy áltagos konzervprogramot, amit mindenki kínál, egy utazásszervező és egy helyi, török partner egyetlen nap alatt összehoz. Ehhez az úthoz sokkal több kellett, speciális ismeretek, különleges partner, nagyon sok előtanulmány és ismeret. Bárcsak több embernek módja lenne ehhez, és nem csak egy szűk réteg engedhetné meg magának!

    VálaszTörlés